U ŽUPANIJI 2 231 PRVAŠIĆ

U 24 riječke osnovne škole do sada je upisano 996 prvašića

U 24 riječke osnovne škole do sada je upisano 996 prvašića

U prvi razred 58 osnovnih škola Primorsko-goranske županije u školskoj godini pred nama krenut će 2 231 učenik. Privremeni su to rezultati upisnog postupka koji završava 30. lipnja. U 24 riječke osnovne škole do sada je upisano 996 prvašića. Te brojke potvrđuju trend smanjenja broja učenika koji se posljednjih godina bilježi na našem području. Situacija je posebno kritična u školi Centar, gdje su u matičnu zgradu upisana tek 4 prvašića, slijede Trsat, Brajda, Kantrida i Pećine.
Potpuno suprotnu sliku donose škole zapadnog dijela grada gdje je već sada dosegnut maksimum od 28 upisanih po odjeljenju. To su osnovne škole Viškovo, pa Srdoči i Zamet u Rijeci te Kastav, doznajemo iz Odsjeka za prosvjetu i kulturu Ureda državne uprave PGŽ.
Zbog produženog boravka i cjelodnevne nastave veliki interes iskazan je i za Osnovnu školu Nikole Tesle. No do početka školske godine – 7. rujna, brojke će se vjerojatno ponešto izmijeniti. Dodajmo ovome da u ponedjeljak počinju prijave za upis u srednje škole.