Ubojstvo u centru grada

Do smrti pretučen Aleksandar Abramov(23),student sa Cresa

Do smrti pretučen Aleksandar Abramov(23),student sa Cresa

U Rijeci se noćas dogodilo ubojstvo koje nažalost, neodoljivo podsjeća na slučaj Luke Ritza u Zagrebu, kada su nedužnog mladića pretukli vršnjaci i to u samom središtu grada. Ovog je puta uobičajeni noćni izlazak za 23-ogodišnjeg mladića s Cresa završio tragično.
Tijelo nesretnog Aleksandra Abramova pronašli su policajci koji su radili na osiguranju koncerta na Korzu. Bilo je to oko 3 sata i 30 minuta na Trgu svete Barbare nekoliko metara dalje od glavne riječke šetnice. Pozvana je Hitna pomoć koja je nažalost samo mogla konstatirati smrt.
– Tijelo mladića prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu gdje je danas utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti. Uzrok smrti je ugušenje vlastitom krvi kao posljedica udaraca koje je mladić zadobio u predjelu glave – kazala je glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske, Mirjana Kulaš.
Zbog očevida koji je trajao cijelog dana veći dio užeg središta grada bio je blokiran i opasan policijskim trakama.
– U konzultaciji s nadležnim županijskim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se radi o kaznenom djelu ubojstva počinjenog od strane osobe za kojom se intenzivno traga – dodaje Kulaš.
Neslužbeno doznajemo kako su nesretnog Abramova inače studenta elektrotehnike na Tehničkom fakultetu u Rijeci koji je imao prijavljeno boravište na Krnjevu, rukama i nogama pretukle dvije mlađe muške osobe. U bijegu ih je spazio djelatnik Čistoće koji je svoja saznanja ispričao i policiji. Navodno su počinitelji pobjegli prema zgradi mirovinskog preko Koblerovog trga, a iza njih su ostali i tragovi krvi. Istražitelji su se posebno fokusirali na mali park u ulici Šime Ljubića. Što je prethodilo napadu, zasad se ne zna. Izvjesno je kako je Abramov posljednje piće s društvom popio na brodu Nina i sam se uputio kući. U Rijeci je živio s bratom i sestrom, bio je sportaš i kao izvrstan student stipendist Grada Cresa. Tko ga je i zbog čega na smrt pretukao – pitanja su na koja odgovor mora dati policija.