Ubojstvo u podhumu

20-ogodišnji Franko Valić ubio je u nedjelju oko 4 sata ujutro 73-ogodišnju susjedu Antoniju Lolić

20-ogodišnji Franko Valić ubio je u nedjelju oko 4 sata ujutro 73-ogodišnju susjedu Antoniju Lolić

Brutalan, na našem području nezabilježen zločin, dogodio se u noći sa subote na nedjelju u Podhumu nedaleko Jelenja. 20-ogodišnji Franko Valić ubio je u nedjelju oko 4 sata ujutro 73-ogodišnju susjedu Antoniju Lolić. Beživotno tijelo je jučer oko 13 sati pronašla 34-ogodišnja susjeda.
– Izvršenim očevidom utvrđeno je da je kroz prozor spavaće sobe provalio u kuću oštećene koju je silovao, a potom nasilno usmrtio – izvjestila je zamjenica glasnogovornice PU primorsko-goranske, Tina Mudrovčić.
Neslužbeno doznajemo kako Valić živi svega stotinjak metara od mjesta zločina. Navodno je cijeli dan i noć uoči ubojstva konzumirao alkohol. Nakon provale u kuću nesretna starica ga je čula, a 20-godišnji susjed ju je silovao te ugušio rukama i kabelom usisavača. Doznajemo i da je Valić osoba asocijalnog ponašanja te dolazi iz problematične obitelji. Policiji je dosad poznat zbog više teških krađa, provala i nasilničkog ponašanja. Susjedi su zgroženi zločinom u kojem je žrtva njihova susjeda koja je živjela sama u kući. Nakon saslušanja kod istražnog suca, Valiću je određeno dvodnevno zadržavanje u pritvoru. Kaznenom prijavom tereti se za teško ubojstvo i silovanje, a prijeti mu kazna od 8 godina do dugotrajnog zatvora, odnosno maksimalnih 40 godina.