Učenici OŠ Podmurvice Rijeka obišli dvije frankopanske lokacije – Kaštel u Bakru i Dvorac Nova Kraljevica

Županijski tim projekta Putovima Frankopana ugostio je skupinu učenika 4. razreda OŠ Podmurvice Rijeka koji su zajedno s učiteljicom Zoricom Rendić i knjižničarkom Alidom Devčić Crnić obišli dvije frankopanske lokacije – Kaštel u Bakru i Dvorac Nova Kraljevica.

ošpodmurvice

 

Edukativnu šetnju započeli su u Bakru gdje su uz vodstvo predstavnika TZ Grada Bakra obišli Tursku kuću, Rimsku kuću, Crkvu sv. Andrije i katakombe, a na kraju su se upoznali i s bakarskim kaštelom i novim Interpretacijskim centrom Bakar.

Nakon šetnje u Bakru, učenici su posjetili i Dvorac Nova Kraljevica gdje su se upoznali s pričom o Dvorcu, prošetali oko njega uživajući u novom okolišu, a potom su obišli i Posjetiteljski i Interpretacijski centar Kraljevica s temom Urote zrinsko-frankopanske.

U Multimedijskoj dvorani Kraljevica pogledali su i film “Riznice frankopanske baštine”, odigrali “Igru Frankopana” te izveli i dva kratka igrokaza.

Primorsko-goranska županija ovim putem zahvaljuje OŠ Podmurvice Rijeka na ovoj frankopanskoj aktivnosti te poziva i ostale škole da se pridruže na Putovima Frankopana.