Učenici posjetili policijski brod Marino Jakominić povodom dana policije

 

Učenici Osnovne katoličke škole „Josip Pavlišić“ iz Rijeke  njih 140 od 2. do 6. razreda posjetili su policijski brod „Marino Jakominić“.Povod je obilježavanja Dana policije i blagdana Sv. Mihovila
 
Učenike je na brodu pozdravio i načelnik Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka Damir Brnas te pri tome zajedno s kolegama pokazao im dijelove broda, komandni most, ali i ih i upoznao s poslovima policajaca na brodu.
Susret učenika s policijskim službenicima na njihovom radnom mjestu samo je dio događanja koja će se održati u ovom tjednu obilježavanja Dana policije na području Policijske uprave primorsko-goranske.
 
Inače, policijski brod „Marino Jakominić“ namijenjen je za nadzor unutarnjih morskih voda, teritorijalnog mora i zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa Republike Hrvatske, što uključuje motrenje, praćenje i kontrolu brodova i brodica na području Jadranskog i dijelu Jonskog mora. Ime je dobio u čast hrvatskog redarstvenika koji je poginuo u neprijateljskoj zasjedi 29. kolovoza 1992. godine na Velebitu podno Visočice.
Kao zapovjednik Specijalne jedinice policije Rijeka, koju je vodio od 13. rujna 1991. godine,  Marino Jakominić se prometnuo u zapovjednika kojega su njegovi suborci neizmjerno cijenili i voljeli.

 

FOTO: PU primorsko goranska