Učionica

Učionica - 28.04.2021.

Sažetak emisije Učionica 28.4.2021. Hotelijersko-turistička škola Opatija ove godine obilježila je 92.obljetnicu osnutka, koji su izazovi rada i prilagodbe na aktualnu situaciju doznajemo u emisiji. Dan hrvatske knjige zainteresirao nas je za razgovor s piscem o pisanju, čitanju domaćih autora. U Inkluziji o projektu u kojem će osim djece slabijeg socijalno ekonomskog statusa biti uključena i djeca s teškoćama u razvoju te problemima u ponašanju.

Pročitaj više

Učionica - 21.4.2021.

Sažetak emisije Učionica 21.4.2021.

Medicinski fakultet u Rijeci djeluje 65 godina, koji su smjerovi traženiji i koje novitete pripremaju što se tiče studija doznajemo emisiji, kao i nešto više o OŠ Bakar i izvođenju nastave po modelu C. Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje Učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijci i Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke udružili su snage u projektu Ples na platnu

Pročitaj više

Učionica - 14.04.2021.

Sažetak emisije Učionica 14.04.2021.

Odgoj djece nikad izazovniji kao ni pitanje jesmo li sposobni odgojiti djecu 21. stoljeća. Gošća je sveučilišna profesorica Jasminka Zloković, pedagoginja koja iza sebe ima nis objavljenih knjiga i znanstvenih radova. U emisiji prikazujemo radove učenika ŠPUR-a, pratimo zbivanja vezana za školstvo.

Pročitaj više

Učionica - 17.03.2021.

Sažetak emisije Učionica 17.3.2021.

Upoznajemo djelatnost Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci, te najavljujemo aktivnosti u tjednu za darovitost od 22.-26. ožujka. Glazbeni odjel Osnovne škole Milan Brozović iz Kastva zbog velikog interesa djece za glazbenim obrazovanjem preselio se u nove prostore. Time se donekle rasteretila centralna zgrada škole koja je među najvećima u županiji.

Pročitaj više

Učionica - 10.03.2021.

Sažetak emisije Učionica 10.3.2021.

Za voditelja Ureda studentskog pravobranitelja te Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Rijeci izabran student Sven Sušanj. Govorimo o borbi protiv seksualnog uznemiravanja na Sveučilištu. Upoznajemo Centar za djecu i mlade Foliot iz Matulja. U rubrici Ja znam Dajana Lupić učenica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeka. Učenici ŠPUR-a pripremili su virtualnu izložbu.

Pročitaj više

Učionica - 03.03.2021.

Sažetak emisije Učionica 03.03.2021.

Ružičastim majicama i porukama podrške u Rijeci je obilježen Dan borbe protiv nasilja među vršnjacima. Svako četvrto dijete žrtva je nekog oblika nasilja. Gost u studiu Jan Bolić mladi spisatelj. Objavio je knjige – zbirku poezije „Trenuci“ (2016.) i zbirku poezije i proznih zapisa „Može biti lijepo“ (2017.). Kako kaže, pisao bi i kad bi mogao pomaknuti samo jedan kapak jer ne može zamisliti život bez pisanja. Nakon romana Težina stvarnosti, tu je nova knjiga »Život koji želiš živjeti«.

Pročitaj više

Učionica - 24.02.2021.

Sažetak emisije Učionica 24.02.2021. Završna emisija humanitarnih koncerata Ronjgov za Lhotku, u kojoj sviraju učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke za Glazbenu školu Frana Lhotke u Sisku, koja je stradala u potresu.

Pročitaj više

Učionica - 17.02.2021.

Sažetak emisije Učionica 17.2.2021. LiDraNo hrvatska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva u novim izazovima održavanja. Županijski LiDraNo bit će 10. ožujka, a državni od 3. do 5. svibnja 2021. Kanal Ri i Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke zajedno u humanitarnoj aktivnosti pomažu Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku, Ronjgov za Lhotku.

Pročitaj više

Učionica 10.02.2021.

Sažetak emisije Učionica 10.2.2021.

Psihologinja Osnovne škole Podmurvice Nada Kegalj dobitnica je brojnih priznanja i nagrada za postignute uspjehe u odgojno-obrazovnom radu, unapređivanju komunikacijskih vještina u nastavi i pružanju psihološke pomoći učenicima, a posljednja u nizu nagrada je »Ivan Filipović« . S gošćim razgovaramo u utjecaju trenutne situacije na psihološko zdravlje učenika. Učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke sviraju za Glazbenu školu Frana Lhotke iz Siska u Ronjgov za Lhotku.

Pročitaj više

Učionica - 03.02.2021.

9. veljače obilježava se Dan Sigurnijeg Interneta, kojemu je cilj promicanje sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima, aktivnostima na taj dan želi se podići svijest o izazovima u korištenju online tehnologija i važnosti zaštite djece i mladih na internetu. U drugom dijeliu emisije učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke sviraju za Glazbenu školu Frana Lhotke iz Siska i Petrinje.

Pročitaj više

Učionica - 27.01.2021.

Sažetak emisije Učionica 27.1.2021.
Odsjek za kroatistiku danas izvodi program jednopredmetnog i dvopredmetnog studija hrvatskog jezika i književnosti (preddiplomski i diplomski). Uz preddiplomske i diplomske programe Odsjek je izvodio i izvodi poslijediplomske i doktorske studije. Više o njemu doznajemo od dr.sc. Diane Stolac, red.prof., Filozofski fakultet, Odsjek za kroatistiku. U drugom dijelu emisije sudjelujemo u kampanji prikupljanja sredstava za Glazbenu školu Frane Lhotke u Sisku. Sviraju Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Rijeke.

Pročitaj više

Učionica 20.01.2021.

Sažetak emisije Učionica 20.1.2021. Potaknuti kampanjom kolega iz Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku prikupljanje financijska sredstva za obnovu svoje škole stradale u potresu 29. 12. 2020., profesori i učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka osmislili su projekt "RONJGOV ZA LHOTKU" koji realiziraju u suradnji s Kanalom RI!

Pročitaj više

Učionica - 13.01.2021.

Sažetak emisije Učionica 13.1.2021.

Nastavna godina u 2021. počinje s nastavom na daljinu za osnovnoškolce od 5-8 razreda i za srednjoškolce u PGŽ. Doznajemo i o ulaganja u školstvo na području županije i upisima u prve razrede. Upoznajemo OŠ San Nicolo. U gostima predstavnici DND-a Opatija. Društvo „Naša djeca“ Opatija organizira kreativne radionice s djecom i za djecu te pružanje psihosocijalne podrške djeci iz područja pogođenih potresima u prostorijama Društva „Naša djeca“ Opatija. Prilozi- napreduje Dječja kuća, pogledajte izložbu o Baltazaru. Inkluzija upoznajemo Barbaru Vardić.

Pročitaj više

Učionica - 23.12.2020.

Sažetak emisije Učionica 23.12.2020.

Udruga Žmergo u suradnji s Gradom Rijekom obilježila je nizom aktivnosti s učenicima riječkih osnovnih škola Međunarodni dan ljudske solidarnosti. Imajući u vidu važnost prirodnih resursa, ali i izgledne posljedice koje će na okoliš, prirodu pa tako i čovjeka, obilježavanjem ovog važnog datuma potaknuli smo učenike i njihove članove obitelji na razmišljanje, ali i djelovanje prema zaštiti važnih prirodnih resursa za zdravlje cijelog eko sustava. Gosti iz Udruge Žmergo i OŠ Kandrida, te pobjednik Eko natječaja. Pomorski fakultet u Rijeci izdao je Monografiju povodom 70. godina djelovanja, gost dekan Alen Jugović. Sven Sušanj u rubrici Ja znam.

Pročitaj više

Učionica - 16.12.2020.

Sažetak emisije Učionica 16.12.2020.

Učenici 4. razreda OŠ Bakar objavili su zavičajno edukativnu slikovnicu „Četiri srca za Bakar“. Slikovnicom se nastojao osvijetliti kontinuitet postojanja grada Bakra, te potaknuti daljnju ljubav i brigu za napredak cijelog bakarskog kraja. O slikovnici i projektima te uz premijeru glazbenog spota razgovaramo s gostima u studiu. U Ja znam gosti su studenti Fakulteta dentalne medicine u Rijeci koji su pokrenuli aktivnosti u cilju prevencije dentalnog zdravlja. Prilozi o nastavi na daljinu i OŠ Kostrena.

Pročitaj više