Učionica

Učionica - 18.11.2020.

Sažetak emisije Učionica 18.11.2020.

O značaju tehničke kulture i ulozi Zajednice tehničke kulture PGŽ razgovaramo s gostima u studiu. Predsjednicom ZTK PGŽ Ružicom Kamenjašević, pročelnicom županijskog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonjom Šišić te mladim inovatorom. Nataša Mesaroš Grgurić i Bojana Lanča izradile su radni listovi za učenje hrvatskoga jezika kao stranog jezika (za učenike od 1.-4. razreda osnovne škole) pod nazivom HRVATSKI I JA. Obišli smo gradilište nove škole u Jelenju.

Pročitaj više

Učionica - 11.11.2020.

Sažetak emisije Učionica 11.11.2020.

Udruga Žmergo u suradnji s Gradom Rijekom raspisuje natječaj za odgojno-obrazovne institucije Grada Rijeke “Ne okolišaj!” , natječaj za najbolji kreativan rad (transparent, plakat, zastava, poster i sl.) izrađen isključivo od otpada, odnosno prenamjenom i ponovnom uporabom odbačenih predmeta. Natječaj je namijenjen učenicima od 1. do 8. razreda riječkih osnovnih škola, gošća Diana Kovačić predsjednica Udruge Žmergo. Upoznajemo i studentice i doc.dr.sc. Ninu Perezu s Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci. U Ja znam pratimo rad Mie Negovetić, a u Inkluziji dobitnike nagrada festivala Uhvati film.

Pročitaj više

Učionica - 04.11.2020.

Sažetak emisije 4.studenog 2020.

Igre poput šaha koje predstavljaju izazov za mozak potiču rast dendrita. S više dendrita, neuronska komunikacija unutar mozga se poboljšava i postaje brža. O šahu s Goranom Mufićem iz Akademskog šah kluba junior iz Rijeke. U Rijeci djeluje Centar za poticanje darovitosti, više o radu doznali smo od dr.sc. Jasne Arrigoni i doc.dr.sc. Danijele Blanuš Trošelj. Tehnička škola obilježila je 75 godina rada, a osnovnoškolci u Gorskom kotaru dobili su novo prijevozno vozilo.

Pročitaj više

Učionica - 29.10.2020.

Sažetak emisije 28.10.2020.

Nastavnici mogu odahnuti više nije moguće anonimno prijavljivati nastavnike inspekciji već se mora to učiniti s iimenom i prezimenom, rezultat je to dugotrajne borbe koju je pokrenula riječka profesorca Tamara Šoić. Kako izgleda radni dan u školi i čime se sve bave kada nisu na satu, što ih muči doznajemo od gošće u studiju.

U Inkluziji o festivalu Uhvati film koji se bavi životom osoba s invaliditetom.

U Ja znam poslušat ćemo nastup učenice srednje Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka Medee Market Sindik i Karle Pupis, koje su osvojile 1.nagrada na natjecanje Lav Mirski 2020

Pročitaj više

Učionica - 21.10.2020.

Sažetak emisije 21.10.2020.

Doznajemo više o nastavi makedonskog jezika u PGŽ. Riječko kazalište mladih KAMOV, učilište HNK Ivana pl. Zajca u novoj kazališnoj sezoni pokreće novu dramsku grupu na talijanskom jeziku. Ugostiteljska škola Opatija već punih 91 godinu obrazuje kadar kuhara, no bojazan je povratka nastave online što za strukovne škole predstavlja veliki problem.

Pročitaj više

Učionica - 14.10.2020.

Sažetak emisije 14.10.2020.

18. Festival znanosti, glavna tema ovogodišnjeg, izdanja je "Kultura znanosti". U razgovoru s gošćama, prof.dr.sc.RAJKA JURDANA ŠEPIĆ, predsjednica Udruge Zlatni rez i doc.dr.sc. VEDRANA MIKULIĆ CRNKOVIĆ, predsjednica Organizacijskog odbora Festivala znanosti Rijeka, doznajemo više o samom festivalu, ali i interesu za znanošću i njezinom ulogom u društvu. U Inkluzijiji govorimo o mentalnom zdravlju, u Ja znam na harfi svira Marta Ćiković. Gosti- Jakov Tomasić osvojio je prvo mjesto u kategoriji Osnove informatike za srednje strukovne škole, a Simeon Stefanović treće. Marin Kupanovac osvojio je drugo mjesto u kategoriji Logo za sedme razrede. Sedam polaznika Budi++ radionica pozvano je na Državno natjecanje.

Pročitaj više