Udomi pravu ljubav: Izložba pasa koji čekaju udomljavanje uljepšala je Korzo

Dan zaljubljenih ove su godine u riječkom Azilu odlučili obilježiti na poseban način. Volonterke su psima napisale pjesmice, koje se uz njihove fotografije mogu pronaći na postamentima na Korzu. Cilj izložbe je dodatna senzibilizacija javnosti na udomljavanje pasa.

Na Korzu je postavljena izložba fotografija “Udomi pravu ljubav”. Glavni akteri izložbe su čovjekovi, četveronožni, najbolji prijatelji.

-” Ono što nam je stvarno bitno, sa ovom konkretnom izložbom je da se skrene pažnja na važnost udomljavanja, pa ćete tako i na ovim postamentima moći vidjeti pse koji su u azilu Društva za zaštitu životinja Rijeka, rekao je voditelj projekta Rijeka-zdravi grad Jadran Mandekić

U azilu je trenutno smješteno oko 90 pasa dok je njih tridesetak u privremenim smještajima. Svi ti psi čekaju na svoje zauvijek ljude, koji će se možda baš u njih zaljubiti preko fotografija na Korzu.

-” Ove godine smo se trudili opet nešto novo napraviti u našem azilu, pa smo ovu izložbu posvetili našim psima vezano za Valentinovo koje dolazi. Svaka slika koja je nastala, nastala je našto od naših čitača, nešto od naših volontera, nešto su radili profesionalni fotografii, poručila je Merima Ferk iz Društva za zaštitu životinja Rijeka.

Ako netko poželi pomoći s troškovima azila ili je zainteresiran za udomljavanje psa sa fotografije, čitav je proces znatno olakšan.

-” Na svakoj sličici je oznaka sa QR kodom, gdje se može izvršiti donacija keks payom direktno na naš račun i na svakoj sličici QR kod koji vas vodi u život, opis svakog pojedinog našeg ljubimca iz azila, kako doći do njega, kako ga bolje upoznati i kako ga lakše udomiti, poručuju iz Društva za zaštitu životinja Rijeka

A pse s fotografija moće ćete upoznati već ove subote, 28. siječnja između 10 i 14 sati na štandu azila, na Korzu. Tko zna, možda se nekome dogodi ljubav na prvi pogled.