Udomi pravu ljubav: Riječani se na Korzu družili s napuštenim psima

Velik broj građana zastao je u subotu prijepodne kod štanda Društva za zaštitu životinja Rijeka – Azil za pse gdje su se mogli družiti s psima – zvijezdama izložbe „Udomi pravu ljubav“

Naime, prije dva dana na Korzu je postavljena izložba „Udomi pravu ljubav“ u organizaciji Društva za zaštitu životinja Rijeka koja prikazuje slike pasa iz azila. Glavni cilj ove izložbe na otvorenome je dodatna senzibilizacija javnosti na udomljavanje pasa iz azila.

Volonteri Društva za zaštitu životinja Rijeka danas na Korzu su građane upoznali s nekima od pasa koji su pozirali za fotografije postavljene na izložbi.

Kako smo vidjeli, poziv je naišao na zanimanje Riječanki i Riječana od kojih su neki iskazali ozbiljan interes za udomljavanje četveronožnih ljubimaca.

Društvo za zaštitu životinja Rijeka na području Rijeke i okolice djeluje već 20 godina, brinući o odbačenim i izgubljenim životinjama. Tijekom godine kroz taj azil prođe oko 300 pasa koji budu udomljeni, a trenutno na skrbi imaju 90 pasa, dok se još dodatnih 30 nalazi u privremenom smještaju u koji upućuju štence, kao i stare i bolesne pse, te one kojima je potrebna neka vrsta postoperativnog oporavka.

Kako bi građane potaknuli na udomljavanje, na svakoj fotografiji nalazi se i QR kod koji vodi na album svakog pojedinog psa na Facebook stranicama Azila za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”.

Foto: Azil za pse Društvo za zaštitu životinja Rijeka Facebook