Udruga 128.Brigade 30.obljetnicu obilježila donacijom Dječjoj bolnici

Lerga, Mandarić, Kabić, Cvjetan, Ružić, Bilić-Čače, Čargonja, Štajduhar

 

Udruga 128. brigade HV “Sveti Vid” donirala je   Klinici za pedijatriju na Kantridi vrijednu audiovizualnu opremu. 

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić čestitao je članovima udruge 30. obljetnicu rada i posebno se zahvalio na načinu obilježavanja jubileja humanim gestama u što je uključena donacija koja će unaprijediti kvalitetu boravka i smanjiti stres kod najmlađih pacijenata i njihovih roditelja. ”Ovo je važna poruka javnosti da doprinosite zajednici”, poručio je ravnatelj Ružić koji se pored zahvale donatorima zahvalio i svim djelatnicima Klinike za pedijatriju na kontinuiranom predanom radu.

Doc. dr. Iva Bilić Čače, predstojnica Klinike za pedijatriju, zahvalila se predstavnicima udruge u ime Klinike na vrijednoj donaciji i želji da se pomogne djeci.

Ivan Lerga, predsjednik Udruge 128. brigade HV “Sveti Vid”, podsjetio je da je udruga osnovana 15. svibnja 1992. radi brige o udovicama i djeci članova brigade, da bi nakon 1995. posebno brinula o stipendiranju djece članova brigade. Nakon što su djeca odrasla, udruga se okrenula i drugoj djeci pa je tako u sklopu svečanog obilježavanja 30. obljetnice nastanka organizirala i humanitarnu izložbu fotografija svog člana Dragana Borčića te izložbu radova pripadnika brigade, Udruge MULTIPLA i Udruge slabovidnih osoba PGŽ.

Prikupljena sredstva raspodijeljena su na Dom za nezbrinutu djecu “Ivana Brlić Mažuranić” u Lovranu i Dječju bolnicu na Kantridi, a pripadnici Udruge 128. brigade HV najavljuju i nove aktivnosti u cilju uključivanja u život zajednice među kojima su edukativna predavanja, pomoć u uređenju okoliša i kiparske radionice.