UHIĆEN IVAN FILIPOVIĆ

U istražni centar riječkoga Županijskog suda privedeni su Ivan Filipović (36) i Robert Dragin (40) zbog sumnje u pripremu i planiranje ovog teškog kaznenog djela.

U istražni centar riječkoga Županijskog suda privedeni su Ivan Filipović (36) i Robert Dragin (40) zbog sumnje u pripremu i planiranje ovog teškog kaznenog djela.

Hrvatska policija spriječila je tragediju neslućenih razmjera u Rijeci. Naime, u jutarnjim satima u vikendu koji je pred nama, planirano je ubojstvo eksplozivnom napravom dvojice muškaraca i to u urbanoj zoni grada. U istražni centar riječkoga Županijskog suda privedeni su Ivan Filipović (36) i Robert Dragin (40) zbog sumnje u pripremu i planiranje ovog teškog kaznenog djela.
– Eksplozivnu napravu i automatski pištolj s više desetaka pripadajućih streljiva kalibra 9 mm osumnjičeni su pribavili, a potom predali osobi koja je napravu trebala postaviti pod automobil jednog od oštećenika i aktivirati u trenutku kad su u vozilu nalaze oba oštećenika pristajući pritom na posljedice stradavanja i drugih osoba koje bi se izvjesno nalazile u blizini predmetnog vozila – rekao je na konferenciji za novinare načelnik Sektora krim policije PU primorsko-goranske Vitomir Bijelić.
O kakvim bi posljedicama bilo riječ dovoljno govori kako je snaga eksplozivne naprave jednaka trenutnoj eksploziji 6 ručnih bombi. Policija je zasad utvrdila nekoliko mogućih motiva. Odnos između počinitelja i potencijalne žrtve postoji, postoji i poslovni odnos u smislu međusobnih pozajmica, međusobnih potraživanja, a ne može se isključiti ni mogućnost da je riječ o prijeporu vezanom za angažiranje tih osoba na osiguranju nekih ugostiteljskih objekata ili casina, konkretno na području Grada Rijeke – dodaje Bijelić.
Osim zagrebačke i riječke policije, ravnateljstva i Uprave krim policije, značajan obol otkrivanju dala je i sigurnosno-obavještajna agencija.