Uhvaćen krivac za požar frizerskog salona u Rijeci, to mu nije jedini podmetnuti požar…

vlcsnap-2020-01-19-14h25m06s965

Prijavljen za požar u Zadarskoj ulici i druga kaznena djela

 

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka i Policijske postaje Crikvenica dovršili su kriminalistička istraživanja nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela na području nadležnosti navedenih policijskih postaja.

Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka je utvrđeno kako je osumnjičeni 17/18. siječnja u Krešimirovoj ulici u Rijeci provalio u poslovni prostor zagrebačke tvrtke iz kojeg nije ništa otuđio, ali je izazvao manji požar uslijed kojeg je oštećen dio interijera.

 

Također sumnja se da je 19. siječnja u ranim jutarnjim satima u Zadarskoj ulici u Rijeci izazvao požar u kojem je u potpunosti izgorio moped, a oštećenja su nastala na zidovima, stropovima i instalacijama, više ulaznih vrata i vanjskih jedinica klima uređaja. Ovim požarom oštećeni su jedinica lokalne samouprave koja je vlasnik poslovnih prostora te sud, tvrtka iz Rijeke, frizerski salon i 63-godišnji vlasnik mopeda, a šteta nastala ovim požarom cijeni se na oko 350.000 kuna.

 

Uz to, sumnja se da je početkom siječnja ove godine u ugostiteljskom objektu u Rijeci 56-godišnjoj hrvatskoj državljanki otuđio novčanik s novcem i dokumentima, oštetivši je za oko 3.400 kuna.

 

Osim za kaznena djela počinjena na području Rijeke, policija ga sumnjiči da je 20. siječnja u jutarnjim satima u mjestu Drivenik pored Novog Vinodolskog, razbio staklo školskog autobusa, kojom prilikom je lakše ozlijeđen vozač.

 

Po završetku kriminalističkih istraživanja osumnjičeni 37-godišnjak je kazneno prijavljen za kaznena djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, za nekoliko kaznenih djela oštećenje tuđe stvari, tešku krađu u pokušaju i krađu te je predan pritvorskom nadzorniku.