Uhvaćeni!

Pronađene i vraćene lutke orašara i vojnika

orašar mala

 

Opatijska policija dovršila je kriminalističko istraživanje kaznenog djela krađe, počinjenog početkom prosinca iz umjetničkog paviljona u Parku sv. Jakova u Opatiji. Za počinjenje spomenutog kaznenog djela osumnjičeno je dvoje hrvatskih državljana, starosti 47 i 35 godina, koji su početkom prosinca otuđili plastične lutke orašara i vojnika, vrijedne oko 4.000 kuna.

Počinitelji su pronađeni istog dana nakon objave njihovih fotografija . Policija zahvaljuje građanima na korisnim informacijama koje su pomogle u pronalasku počinitelja i otuđenih lutaka.

Načelnik Policijske postaje Opatija Tomislav Milković, zajedno s direktoricom Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić pronađene lutke jučer je vratio vlasniku oštećene tvrtke iz Pule. Lutke su vraćene na mjesta u sklopu božićne dekoracije na kojima su se nalazile prije otuđenje. Vlasnik tvrtke iz Pule i direktorica Turističke zajednice zahvalili su policiji na uspješnom rješavanju kaznenog djela, kao i građanima koji su u tome pomogli, čime je još jednom potvrđena dobra suradnja policije i građana.