Uključi s(v)e

Uključi s(v)e - 06.09.2021.

Prilagodba medijskog sadržaja za slijepe i slabovidne te gluhe i nagluhe osobe.

GOSTI:

1. EMIL MANDARIĆ, predsjednik Udruge slijepih Primorsko-goranske županije

2. DAMIR HEREGA,prof.reh., tumač/prevoditelj hrvatskog znakovnog jezika

Pročitaj više

Uključi s(v)e - 06.04.2021.

11. travnja obilježava se Svjetski dan Parkinsonove bolesti, od koje boluje više od 15 tisuća građana u Hrvatskoj. Udruga Parkinson i mi, po deseti put, organizirat će obilježavanje Svjetskog dana Parkinsonove bolesti, no ove će godine u online izdanju putem predavanja putem zooma u 10 sati. Teme predavanja su Novosti o Parkinsonovoj bolesti, kako sačuvati mentalno zdravlje, projekti za parkinsonovu bolest, Socijalni aspekti Parkinsonove bolesti. Izolacija i socijalno distanciranje kojih se treba pridržavati zbog koronavirusa, ponašanja su koja nikako ne pridonose dobrom stanju oboljelih od Parkinsonove bolesti.

Pročitaj više

Uključi s(v)e - Rad Udruge Dira

Tema: Rad Udruge Dira

Udruga za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i poticanje razvoja djece i mladih „DIRA RIJEKA“ osnovana je 18. studenog 2011. godine u Rijeci sa svrhom promicanja, razvitka i unapređenja rada s djecom s teškoćama u razvoju. Cilj je omogućiti djeci iz Rijeke i okolice, kao i iz susjednih županija i otoka kvalitetan rad te podršku i edukaciju za njihove roditelje, članove obitelji i ostale osobe koje sudjeluju u provođenju aktivnosti njihovog svakodnevnog života

GOŠĆE:

1. DORIS KOVČIĆ, Udruga Dira

2. ANA KRZNARIĆ, voditeljica kreativnih radionica

Pročitaj više

Uključi s(v)e

Tema: Društvo okuplja tjelesne invalide radi ostvarivanja zajedničkih interesa i prava u oblasti prevencije, liječenja, rehabilitacije, zapošljavanja, socijalne skrbi, sporta i rekreacije te cjelovite brige i pomoći potrebama svojih članova. Također okuplja i ostale građane kao i vanjske suradnike, koji svojim radom i djelatnošću mogu dati osobni doprinos na rješavanju problematike vezane uz život i rad osoba s invaliditetom.

Pročitaj više

Uključi s(v)e - 01.12.2020.

Tema: 3. prosinca obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom s ciljem postizanja punog i jednakog uživanja ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu. Procjenjuje se kako oko 15% svjetske populacije živi s nekim oblikom invaliditeta. Europska unija promiče aktivno uključivanje i potpuno sudjelovanje osoba s invaliditetom u društvu. Prioritetna područja navedena u Europskoj strategiji za osobe s invaliditetom od 2010. do 2020. jesu: pristupačnost, sudjelovanje, jednakost, zapošljavanje, obrazovanje i osposobljavanje, socijalna zaštita, zdravstvena zaštita te vanjsko djelovanje. GOSTI:


1. MILJENKO MIŠLJENOVIĆ, predsjednik Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, tajnik Županijske udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom2. MIRJANA MARINKOVIĆ, voditeljica projekata ESF

Pročitaj više