UPITAN NASTUP RIJEČKIH ODBOJKAŠICA U EUROPSKOJ LIGI?

Hoće li najbolja europska ekipa – Volley Bergamo za dva tjedna otkazati put u Rijeku?

Hoće li najbolja europska ekipa – Volley Bergamo za dva tjedna otkazati put u Rijeku?

Hoće li Rijeka ostati bez lige prvaka? Iako je za nogomet, nažalost, to već tradicija, isto bi se, ali iz drugih razloga moglo desiti i riječkim odbojkašicama. Dva tjedna prije dolaska europskih prvakinja na riječki parket, financijska kriza Rijeku bi mogla istjerati iz najelitnijeg odbojkaškog natjecanja.
Kratica KVIG više neće stajati iza Ženskog odbojkaškog kluba Rijeka, baš kao što ta osiguravateljska kuća više neće biti uz riječke odbojkašice. Imunitet Riječanki na globalnu krizu tako je drastično pao, a cjepivo u obliku financijske injekcije se ne nadzire. Liga prvaka nema razumijevanja za probleme, odustajanje jednako kazna i još veći troškovi.
– Najveći trošak lige prvaka je tv prijenos koji smo do sada radili preko Kanala Ri. Do sad je suradnja bila fantastična, no s obzirom na nedostatak potpore od odbojkaškog saveza u ovom trenutku nismo u mogućnosti sami iznijeti teret tog prijenosa – rekao je sportski direktor ŽOK Rijeke, Vlado Čohar.
Eventualno neigranje u ligi prvaka, bio bi velik sportski udarac na grad i klub, a posebno bi teško pao odbojkašicama. Dio ih se proteklu sezonu borio kako bi igrao u Europi, a dio je u klub došao upravo iz tog razloga.
– Razlog zbog kojeg su došle smo im na neki način ukinuli, ali ja se uistinu nadam da su i one svijesne toga da je situacija teška. Bit će kako bude i sutra ćemo igrati odbojku i ako ne bude lige prvaka, ali je se zbilja nadam da do toga neće doći – kazao je trener ŽOK Rijeke, Igor Lovrinov.
Hoće li Talijanke početkom prosinca doputovati u Rijeku ili će hrvatska odbojka doživjeti europsku blamažu pokazat će 3. prosinca.