Upoznajte Ironwoman: Riječanka Renata Anić završila je dužinski triatlon u Italiji

Riječanka Renata Anić je Ironwoman. Ostvarila je zavidan rezultat na dužinskom triatlonu koji se prošlog vikenda održao u Italiji.

“To je san svih triatlonaca. Tu se radi o 3,8 km plivanja, 180 km bicikle i 42 km trčanja. Limit koji svaki sudionik ima je 16 sati, rekla je Renata Anić.

Triatlon je završila za 13 sati i 50 minuta, ostvarivši svoj san, mlada Riječanka postala je tako IronWoman.

-“To je utrka koju sam ja ostavila za neki drugi život. Nisam očekivala da ću to u ovom životu napravit. Tako da sam jako ponosna sama na sebe, poručila je Renata. Cijeli događaj dodatno je zakomplicirala temperatura koju je 33-godišnja Renata dobila večer prije, a sam put do triatlona nije bio nimalo lak.

.-“Meni su jako govorili da sam već prestara i da sam se premalo pripremala i da je nemoguće da tako nešto završim. Puno je tu bilo ne, ne, ne. Kucala sam na svakakva vrata i više su mi odmagali nego što su mi pomagali, kaže Renata.

I dok su drugi natjecatelji iza sebe imali cijeli profesionalni tim, uz riječku triatlonku na maratonu je bila samo najbolja prijateljica.

-” Lako je jednom profesionalnom sportašu, ja morala u periodu od 9 do 5 raditi, a sportaš je vjerovatno bio na masaži ili je spavao. I ima svog nutricionista da se hrani i tako dalje, kaže Renata uz opasku kako bi njen rezultat bio bolje popraćen da se radi o muškom natjecatelju.

.-“Ja sam žena koja je na ovako malom području završila nekakav Ironman, a nitko to nije medijski popratio niti se o tome ne piše. A pogotovo što je u ovom sportu, žena podcijenjena, kaže Renata.

Nastup na Ironmanu dodatno je motivirao riječku triatlonku koja se već priprema za sljedeći triatlon u Ljubljani 22. listopada.