Uručene vrijedne nagrade pobjednicima likovnog natječaja “Moja busola”

moja busola-14

U sklopu zanimljivog cjelogodišnjeg školskog projekta “Bez busoli”, na inicijativu Savjeta mladih Općine Kostrena osmišljen je likovni natječaj “Moja busola” za učenike od 1. do 4. razreda OŠ Kostrena.

Istraživački projekt „Bez busoli“, ime je dobio po naslovnoj pjesmi zbirke „ Bez busoli“, kostrenske pjesnikinje Katje Šepić, kao simbol pomorske, jezične i kulturne tradicije Kostrene. „Busola“ (kompas), važan je instrument za orijentaciju pomorcima, baš kao što će učenicima i učiteljima ovaj projekt biti instrument za stjecanje novih spoznaja, vještina, povezivanja sa zajednicom i nasljeđem. Posebno zanimljiv dio je projektna aktivnost „Posvoji brod“. Učenici će kroz praćenje pozicije određenog broda i uspostavljanje komunikacije s posadom, kroz praktične primjere učiti o navigacijskim sustavima i kartama, o plovidbi, upoznavati krajeve i kulture kroz koje brod prolazi i pobliže upoznati zanimanje pomorac koje je snažno ukorijenjeno u tradiciju Kostrene.

Pobjednicima likovnog natječaja Savjet mladih Općine Kostrena osigurao je 7 tableta i 18 USB memorijskih štapića dok je Turistička zajednica općine Kostrena pobjednicima darovala personalizirane torbice za tablete oslikane upravo njihovim radovima.

Vrijednost projekta prepoznala je Općina Kostrena  kojoj se ravnateljica OŠ Kostrena Adriana Glavan zahvalila na sustavnoj podršci školskim projektima.