Uskoro novo parkiralište na Delti

Na Delti će se izgraditi novo parkiralište kapaciteta 500 parkirnih mjesta, čime će se Riva osloboditi od automobila. Natječaj za odabir kocesionara raspisat će se do kraja godine

 

vlcsnap-2020-09-15-17h31m15s190

U središtu Rijeke uskoro kreće novo veliko ulaganje. Na Delti će se izgraditi novo parkiralište s kapacitetom od 500 parkirnih mjesta.

– U tijeku je izrada studije gospodarske opravdanosti, po izradi te studije raspisat ćemo natječaj, za novi prostor uz zgradu Export drva, uz tu zgradu će biti prometnica koja će biti veza među ceste D404 i novog parkinga – rekao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka, Denis Vukorepa.

Novi parking bit će izgrađen po koncesijskom modelu. Natječaj za odabir koncesionara biti će raspisan do kraja godine. Ulaganje je procijenjeno na 16 milijuna kuna, a novo parkiralište na Delti trebalo bi biti u funkciji već iduće godine.

– Nisu zahtjevni radovi, treba izmaknuti postojeće nadstrešnice, pripremiti prostor, pristupnu cestu i taj prostor može biti vrlo brzo u funkciji – dodao je Vukorepa.

Novi parking biti će smješten tik uz zgradu Exportdrva prema istoku, gdje se sada nalazi skladište drva. Izgradnjom novog parkinga, više neće biti parkiranih automobila na Rivi i Rivi Boduli kapaciteta 400 parkirnih mjesta.

– Taj projekt će ustvari otvoriti more građanima i onda će se na tom prostoru tijekom godine moći odvijati razno razna događanja koja imamo i danas ali moći će se kvalitetnije pripremiti prostor za sve kulturne aktivnosti te razne sajmove – kazao je Vukorepa.