USKRSNA PORUKA RIJEČKOG NADBISKUPA

Svijetu je potrebna radosna vijest uskrsnuća

Svijetu je potrebna radosna vijest uskrsnuća

Svijetu je potrebna radosna vijest uskrsnuća – naziv je ovogodišnje uskrsne poruke riječkog nadbiskupa monsinjora doktora Ivana Devčića koju je danas uputio svim vjernicima.
– Svijetu kojeg sve više zapljuskuju loše vijesti, potrebna je Radosna vijest, potrebno je evanđelje koje nam je Bog povjerio, ne samo radi nas nego upravo radi čitavog svijeta. Budimo zato navjestitelji Božje nade svijetu kojeg Bog ne odbacuje zbog njegove grešnosti nego ga naprotiv, po Isusu Kristu, i njegovu evanđelju želi spasiti – navodi nadbiskup u svojoj poruci.
– Svima vama dragi gledatelji i slušatelji od srca želim radostan i blagoslovljen Uskrs s nadom da ćete u njemu prepoznati kako niti krize, niti bolesti niti bilo kakvi neuspjesi nemaju zadnju riječ u našemu životu, nego upravo da zadnju riječ ima život koji nam samo Isus Krist Gospodin jamči. Sretan Uskrs svima – rekao je riječki nadiskup.
Ovogodišnju uskrsnu poruku riječki je nadbiskup povezao s dva, za našu nadbiskupiju, vrlo značajna događaja. Riječ je o petom nadbiskupijskom hodočašću održanom od 15. do 22. ožujka u Svetoj zemlji. Drugi se odnosi na proglašenje Euharistijske godine na Bijelu nedjelju ove godine, čulo se na konferenciji za novinare.