Vatrogasci i dalje saniraju požar u Reciklažnom dvorištu Pehlin

Vatrogasci i dalje saniraju požar u Reciklažnom dvorištu Pehlin.

  • Radimo aktivno od jučer. Naravno kroz noć je to bilo možda tiše, ujutro smo se ponovno aktivirali, trenutno na mjestu imamo 5 vozila, 15 vatrogasaca i aktivno sa dva stroja, građevinska grajfera se to jednostavno fizički mora prebacivati i gasiti – rekao je Igor Hrelja, zapovjednik smjene JVP Rijeka.

S obzirom da se vatra koja je buknula jučer oko 17 sati proširila duboko u naslage drvenog i plastičnog materijala i papira, danas se Pehlinom još uvijek širi gusti dim.

Sanacija će potrajati čitav dan, a moguće da će se nastaviti i kroz noć.

  • To zadimljavanje pokušavamo riješiti sa mlazovima raspršene vode kako bi ipak taj dim malo spuštali na tlo, ali ne prijeti nikakva opasnost od nekakvog prenošenja i širenja tog požara – dodao je Hrelja.

Dodatan problem vatrogascima predstavlja i snabdijevanje vodom s obzirom da na prostoru reciklažnog dvorišta ne postoji hidrantska mreža.

Dio reciklažnog dvorišta koji se nalazi južno od ceste i dalje je u funkciji bez obzira na trenutnu situaciju, no gradonačelnik Marko Filipović je tijekom obilaska požarišta pozvao građane na oprez.

  • Naravno da bi bilo dobro da građani danas ne dolaze jer je ovo mjesto koje je i dalje opožareno, tj. požar je aktivan tako da čim se danas sanira i policija utvrdi uzroke požara reciklažno dvorište će ponovo biti u funkciji – rekao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Uzrok požara i dalje nije poznat, a iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo poručuju kako su prva mjerenja pokazala da je što se tiče zagađenja zraka sve u granicama normale.