Večeras u Exportu nastupa No Borders Orchestra

Koncert počinje večeras u 20 sati u Exportu na Delti. Ulaz je besplatan, no moguć je jedino uz covid potvrdu

No-Borders-Orchestra_proba_4-1200x800

Riječki, premijerni koncert No Borders Orchestra održat će se u ponedjeljak, 23. kolovoza s početkom u 20.00 sati u Exportu na Delti, a ulaz za posjetitelje otvara se u 19.30 sati. Trajanje koncerta je sat i pol.

 

Ulaz na koncert je slobodan za sve posjetitelje, a u publici će, u skladu s epidemiološkim mjerama, moći biti samo oni koji imaju tzv. COVID potvrde.

 

Simfonijski orkestar sjajnih profesionalnih glazbenika iz svih zemalja zapadnog Balkana već niz godina uspješno povezuje glazbenu izvrsnost sa sveobuhvatnom svijesti o društvu, a svojom ovogodišnjom turnejom pod nazivom „No Return to Normality“, No Borders Orchestra želi inspirirati ljude da razmisle o vremenu nakon pandemije, a njihov riječki nastup predstavili su maestro Premil Petrović osnivač i umjetnički direktor No Borders Orchestra maestro Premil Petrović i solist NBO Vladimir Kostov, te u ime lokalnih partnera projekta prof. dr. Sanja Bojanić sa Sveučilišta u Rijeci i Vlasta Linić iz Odjela za kulturu Grada Rijeke.

 

Premil Petrović naglasio je kako je, osim glazbene izvrsnosti koju ovaj orkestar posjeduje, njihova uloga poslati društvu poruku o važnosti zajedništva, ali i promišljanja svijeta u kojem živimo.

 

„Samim nazivom turneje No Return to Normality želimo poručiti kako normalnost koju smo živjeli prije pandemije nije bila normalna i kako ne bismo trebali težiti povratku u takav svijet. Živimo u vremenu ekološke katastrofe, velikih socijalnih razlika, hiperprodukcije i hiperkonzumerizma i potrebna nam je promjena na bolje. Stoga i sve skladbe s našeg repertoara na ovoj turneji tematiziraju transformaciju društva i šaljemo poziv svima da se trebamo mijenjati“, istaknuo je Petrović i dodao kako se vesele nastupu u prostoru Exporta jer je riječ o prostoru koji nije uobičajen za izvođenje koncerata takve vrste.

 

Zadovoljstvo što će publika u Rijeci moći vidjeti i poslušati ovaj izvrstan umjetnički glazbeni doživljaj istaknula je Vlasta Linić iz Odjela za kulturu Grada Rijeke.

 

„No Borders Orchestra je u Rijeci trebao nastupiti još prošle godine u sklopu programa Europske prijestolnice kulture, međutim zbog pandemije to nije bilo moguće. Ipak, njihov ovogodišnji nastup pokazatelj je kako su se kroz taj projekt stvorile veze između umjetnika, povezali su se za neke buduće suradnje i vjerujem kako je to važna ostavština projekta Europske prijestolnice kulture. Drago mi je i što će se njihov nastup održati upravo u prostoru Exporta, nekadašnjeg industrijskog prostora u koji je ušla kultura i samim time mu daje jednu potpuno novu dimenziju“, istaknula je Linić.