Velik dan za srednje škole Primorsko-goranske županije – položen kamen temeljac za sportsku dvoranu Medicinske škole

Potpisivanjem ugovora s izvođačem radova i stručnog nadzora te polaganjem kamena temeljca, obilježen je početak gradnje sportske školske dvorane Medicinske škole u Rijeci.

Med škola 2

 

Prema riječima župana Zlatka Komadine velik je ovo dan za srednje škole u Rijeci. „Dok Primorsko-goranska županija nije postala osnivač godinama se u srednjoškolske objekte nije ulagalo. Uredili smo Sušačku gimnaziju nakon što smo preselili Medicinsku školu u koju smo uložili 30 milijuna kuna, uključivši i ovu dvoranu koju danas počinjemo gradit, u vrijednosti nešto više od 13 milijuna kuna. Dvoranu će koristiti oko 1100 učenika. Nastavit ćemo s ulaganjem u srednje školstvo, do sada smo u fokusu imali osnovne škole u ruralnim dijelovima županije, a sada je na red došla Rijeka i suradnja s gradonačelnikom“, rekao je župan. 

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka kvalitetne suradnje s Primorsko-goranskom županijom u novom ritmu. „Izgradnja dvorane je veliki iskorak, ne samo za Medicinsku školu, već i za obližnji dom u kojem boravi oko 300 učenika te sportske klubove koji gravitiraju Medicinskoj školi“, naglasio je Filipović te dodao: „Želim uspješnu gradnju kako izvođačima, tako i nadzornom inženjeru, naravno u predviđenom vremenskom roku i financijskim sredstvima koja su za to predviđena u proračunu Županije“.

Kako je istaknuo ravnatelj Alen Vukelić, trenutno se u Medicinskoj školi satovi tjelesne i zdravstvene kulture održavaju u fitness kabinetu veličine 90 kvadrata što zasigurno nisu adekvatni uvjeti za održavanje nastave. “Medicinska škola u Rijeci trebala bi biti promotor tjelesnih aktivnosti i zbog toga mislim da je ova dvorana iznimno dragocjena ne samo našoj školi, već i široj zajednici“, zaključio je Vukelić.

Ugovor o izvođenju radova s Milošom Milićem iz Novotehne d.d. i Ugovor o stručnom nadzoru sa Zoranom Draginom iz tvrtke Centurio d.o.o. potpisao je župan Zlatko Komadina. Rok izvođenja je 20 mjeseci, odnosno ugovoreni rok dovršetka izgradnje je veljača 2023. godine. Projektno rješenje predviđa izgradnju jednodijelne školske sportske dvorane bez gledališta s pratećim i pomoćnim prostorima. Uz izgradnju dvorane predviđeno je i uređenje okoliša i izgradnja pomoćnog natkrivenog zatvorenog ulaza u dvorište (s istočne strane) kao ulaza za vanjske korisnike. Ukupna bruto površina građevine iznosi 920 m2. Objekt se gradi između zgrade Medicinske škole u Rijeci koju pohađa gotovo 800 učenika te Učeničkog doma Kvarner u kojemu boravi 300 učenika. Tako će novu dvoranu koristiti preko 1100 učenika.

Uz župana i gradonačelnika radove je simbolično otvorila i učenica 4. razreda sestrinstva, uspješna sportašica Mia Mišković. Događaju su prisustvovali i zamjenici župana Vojko Braut i Marina Medarić te resorna pročelnica Edita Stilin.