VELIKA SPORTSKA NATJECANJA I IDUĆE GODINE

Sudeći prema planovima velika natjecanja ni slijedeće godine neće zaobilaziti Rijeku

Sudeći prema planovima velika natjecanja ni slijedeće godine neće zaobilaziti Rijeku

2009. je u Rijeci kada su sportski događaji u pitanju bila bogata godina. A, sudeći prema planovima velika natjecanja ni slijedeće godine neće zaobilaziti Rijeku.
Kantrida je ugostila najbolje vaterpolske momčadi Europe, na Trsatu je skakala Blanka Vlašić, a najveća riječka dvorana ugostila je i završnicu odbojkaške Interlige. Sportski su to događaji koji su obilježili godinu, a 2010. proteći će u znaku dva velika natjecanja.
– Ono što je možda najbitnije naglasiti da smo dobili domaćinstvo Europskog prvenstva u šahu za muškarce i žene i da u 9. mjesecu imamo Europsko prvenstvo u boćanju za iznad 18 i 23 godine – kazala je glavna tajnica Riječkoga sportskog saveza, Verica Mance.
Uz ta dva natjecanja postoji i velika mogućnost da Rijeka ugosti i jednu od grupa Odbojkaške lige prvakinja. Slijedeće godine će se održati i sva riječka tradicionalna natjecanja. Između ostalih Fiumanka, Kvarnerska rivijera, Rijeka Open, Cvijet Mediterana te ostali brojni mitinzi, turniri, i utrke, a za razliku od prošle godine Riječani neće moći gledati jedino Blanku Vlašić odnosno skakački miting. Razlog je-novac.
– Taj miting iziskuje znatna materijalna sredstva, a u ovoj situaciji je procjena da će biti teško izvedivo na ekonomskoj komercijalnoj osnovi – dodaje Mance.
Slijedeće godine Rijeci je ponuđeno i nekoliko kandidatura, većinom za natjecanja u plivanju i vaterpolu, pa čak i jedna kandidatura za natjecanje u skokovima u vodu iako taj bazen još nije gotov.
– Mene osobito veseli kandidatura za Mediteranske igre, ja se nadam da će grad ići i u slijedeću kandidaturu za MI – zaključuje Mance.