Veliki Dan hrvatskog turizma u Moskvi

Moskva_poslovna radionica

 

 

Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Predstavništvom HTZ-a u Rusiji danas u Moskvi organizira veliki događaj pod nazivom Dan hrvatskog turizma. Cjelodnevnom događanju prisustvuju ministar turizma Gari Cappelli i direktor HTZ-a Kristjan Staničić, a cilj mu je proširenje postojeće suradnje te prezentacija ukupne hrvatske turističke ponude na ruskom tržištu. Interes za sudjelovanjem premašio je sva očekivanja pa u poslovnom dijelu programa sudjeluje 35 hrvatskih i preko 100 ruskih subjekata iz turističkog sektora, uz brojne predstavnike ruskih medija i visokih uzvanika iz ruskog javnog i političkog života.

 

„Hrvatska pridaje važnost promicanju suradnje s Ruskom Federacijom na svim područjima od zajedničkog interesa stoga nam je cilj nastaviti jačati prepoznatljivost Hrvatske na ruskom tržištu. Posebno velik potencijal postoji u području zdravstvenog turizma, odnosno specifičnih zdravstveno-turističkih aranžmana i organiziranih dolazaka turista i pacijenata. Hrvatska je svake godine sve popularnija među gostima iz Rusije te nam je iznimno drago što najveći ruski turoperatori uviđaju naš kontinuiran rad na unaprjeđenju kvalitete te i ove godine stvaraju dodatne ponude za Hrvatsku“, izjavio je Cappelli.

 

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić naglasio je važnost novog pristupa u promociji i odnosima s partnerima na ruskom tržištu. „Ove godine odlučili smo se u Rusiji, umjesto klasičnog sajamskog nastupa, predstaviti cjelodnevnim događanjem u srcu Moskve i na jednom mjestu organizirati veliku poslovnu radionicu, ali i program  zabavnog karaktera te na inovativan način predstaviti hrvatsku kulturnu baštinu, gastronomiju i modu. Naš promotivni iskorak rezultirao je iznimno velikim interesom partnera, a vjerujem da ćemo kroz susret s predstavnicima Ruskog udruženja turističkih agencija i turoperatora ATOR i Turističke organizacije Rusije Rosturizam doći do novih konkretnih rješenja usmjerenih na daljnji rast pozitivnih trendova s ruskog emitivnog tržišta“, izjavio je direktor Staničić, dodavši kako u 2019. godini bilježimo 14 posto više dolazaka i 6 posto više noćenja ruskih gostiju u odnosu na godinu ranije, dok se u ovoj godini očekuje da će porast ruskih turista u Hrvatskoj premašiti taj postotak.