Veliki dan za Platak

Prvi puta u povijesti na Platku se skija na umjetnom snijegu, na radost brojnih skijaša staza Radeševo u potpunosti je prekrivena snijegom

C7006F91-D3EB-43B6-9EE0-E8E0BF9C645C

San brojnih generacija o umjetnom zasnježenju postao je stvarnost. 22. siječanj ostat će upamćen u povijesti Platka. Staza Radeševo u potpunosti je prekrivena umjetnim snijegom. Prepoznali su to i brojni skijaši koje smo danas zatekli na snijegu. Slika sa Platka otiće će čak do Paragvaja.

– Došla sam turistički, stigla sam jučer i moram priznati da je ovo jako lijepo mjesto, popit ćemo kavu, malo prošetati, i razgledati sve što se može – rekla nam je Paragvajka Gloria.

Snijega na Platku nema ni na vidiku, no zato ima niskih temperatura što je sasvim dovoljno za umjetne pahulje. Pokriti stazu snijegom nije bilo nimalo jednostavno.

Ovo je za nas bilo sasvim novo iskustvo, topovi su ukupno radili 96 sati kako bi se staza u potpunosti pokrila snijegom – objasnio je direktor Goranskog sportskog centra Alen Udovič.

Sustav za umjetno zasnježenje prvi je puta u rad pušten 5. siječnja, 17 dana kasnije, više nema strijepnje hoće li snijeg padati ili ne. Staza je za dnevno skijanje bila otvorena od 9 do 16 sati, dok noćno počinje u 19 i traje do 22 sata. Skijati možete i sutra od 12 do 20 sati, dok će u petak skijaška satnica biti ova: dnevno skijanje od 09 do 16 sati, a potom noćno skijanje od 19 do 22 sata.