Vijesti

Najavljen bogat program Svjetskog dana glazbe

Hrvatska glazbena unija PGŽ i ove je godine pripremila bogati program povodom Svjetskog dana glazbe čiji je ovogodišnji moto JER SVIRATI SE MORA u „godini čitanja“ kojim su najavljeni nastupi glazbenika na brojnim lokacijama diljem Županije. U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja predstavili su ga pročelnica UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Sonja Šišić, počasna predsjednica HGU PGŽ Jadranka Čubrić, ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković te glazbenici Tina Vukov i Sandro Bastiančić.

Pročitaj više

Održana Izborna sjednica Strukovne skupine građevinarstva

 

U četvrtak 17. lipnja 2021. godine s početkom u 14:00 sati, putem online platforme, održana je Izborna sjednica Strukovne skupine građevinarstva HGK ŽK Rijeka. Sjednicu je vodio prof. dr.sc. Heri Bezić, v.d. predsjednika HGK ŽK Rijeka.

Pročitaj više

Dragan Tadić: Igrači moraju imati strast i želju igrati u dresu Rijeke

 

Dragan Tadić novi je trener juniora HNK Rijeka. Tadić je dobro poznato ime u riječkim nogometnim krugovima, navijači ga pamte kao prvotimca koji je ostavio dubok trag osvojivši s Rijekom dva Kupa Hrvatske.

- Hvala na pozivu iz kluba, za mene je to izuzetna čast jer sam dijete kluba od omladinskog pogona, preko prve ekipe, pa do uloge pomoćnog trenera, rekao je Dragan Tadić.

Pročitaj više

OŠ Nikola Tesla: Učitelji velikim natpisom zahvalili djeci na kraju školske godine

Sutra je zadnji nastavni dan ove jedne zahtjevne i teške školske godine, a u Osnovnoj školi Nikola Tesla kraj školske godine odlučili su obilježiti transparentom na kojem stoji - DRAGA DJECO, HVALA VAM! VAŠI UČITELJI

Pročitaj više

Povratak riječkog HNK u pulsku Arenu: Glazbeni spektakli na najljepšoj ljetnoj pozornici

 

 

Nakon velikih uspjeha 2018. i 2019. godine, tisuća oduševljenih posjetitelja, te prošlogodišnje pandemijske stanke, riječka Opera vraća se u pulski antički amfiteatar trećim festivalom Ljetna klasika (Summer Clasics) s četiri iznimne izvedbe, četiri glazbena i glazbeno-scenska dragulja. Donoseći neke od najljepših i najpopularnijih stranica operne i orkestralne literature, „Ljetna klasika“ će na najljepšoj hrvatskoj pozornici pod otvorenim nebom ponovno ponuditi nezaboravno iskustvo uz vrhunsko muziciranje i maestralne vokalne izvedbe.

 

Pročitaj više

Sjednica Udruženja luka HGK

 

Dana 16.06. održana je 2. sjednica Udruženja luka HGK, u Luci d.d. Split. Na sjednici su uz članove Udruženja bili prisutni i predstavnici Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Siniša Orlić, ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe, potom predstavnici Plovputa d.o.o. te predstavnici brodara i pomorskih agenata.

Sjednicu je otvorio Dario Soldo, direktor Sektora za graditeljstvo i promet HGK, te je istaknuo iznimno zadovoljstvo odazivom i sastavom uzvanika sjednice.

Pročitaj više

Sandra Perković i Josip Glasnović nositelji hrvatske zastave na otvaranju OI-ja u Tokiju

 

Zagreb, 16. lipnja 2021. - Atletičarka Sandra Perković i strijelac Josip Glasnović bit će nositelji hrvatske zastave na svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju 23. srpnja. Tako je odlučilo Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 15. sjednici, održanoj redovnim načinom u Zagrebu pod predsjedavanjem čelnika HOO-a Zlatka Mateše.

Pročitaj više

Velik dan za srednje škole Primorsko-goranske županije – položen kamen temeljac za sportsku dvoranu Medicinske škole

Potpisivanjem ugovora s izvođačem radova i stručnog nadzora te polaganjem kamena temeljca, obilježen je početak gradnje sportske školske dvorane Medicinske škole u Rijeci.

Pročitaj više

Fausto Budicin novi je voditelj Škole nogometa HNK Rijeka

Fausto Budicin je više nego poznato ime u riječkim nogometnim krugovima, u dresu Rijeke skupio je ukupno 159 nastupa ostavivši dubok trag.

U dugoj i uspješnoj karijeri Budicin je od 2014. do 2016. nosio i dres Rijeke II pomažući mladim igračima u stasanju, te je logično svoj put nastavio u Školi nogometa Rijeka gdje je vodio momčad starijih pionira u Prvoj HNL Bio je ujedno i dio prve ekipe u Kranjskoj Gori gdje je pod paskom Matjaža Keka brusio trenerski talent.

Pročitaj više

Ekskluzivna promocija Air badmintona na Platku

Treći vikend "Festivala sportske rekreacije Platak 2021" donosi ekskluzivu na omiljeno izletište. Pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, već sedmu godinu za redom organizira Festival sportske rekreacije Primorsko – goranske županije, organizirao je doista raznovrsna događanja, a ove subote će donijeti i jedan poseban doživljaj. No, krenimo redom.

 

Pročitaj više

Still Tattoo projekt konačno u Palachu

 

 

U Palachu će se 19.6.održat događanje Still Tattoo projekta koji se sastoji od dva djela – umjetničkog/izložbenog jednodnevnog čina i tribine.

 

Rijeka Tattoo Expo o slavi svoj deseti rođendan i tim povodom planira realizirati nekoliko događanja. Iako je epidemiološka situacija poremetila tijek za čitavih godinu dana, ipak je prvi u nizu slavljeničkih događanja dočekao svoje svjetlo dana.

 

Pročitaj više

U četvrtak otvaranje Food truck festivala Rijeka uz Super Cover band!

Ovog četvrtka, 17. lipnja od 17.00 sati do Rijeke će na četiri kotača konačno stići prvi Food truck festival koji će biti „parkiran“ u Nugentovom parku ispred Trsatske gradine sve do 11. srpnja! Pregršt zanimljivih sadržaja ispunit će čak 25 dana trajanja festivala, uz naglasak na gastro delicije koje će se nuditi na devet lokacija. Cijeli park bit će u funkciji festivala, a uz chill zone, posjetitelji će moći uživati i na sunčalištu s najljepšim pogledom na grad.

Pročitaj više