Vijesti

Čavle: Bacio neugašen opušak na travu pa izazvao požar u kojem je izgorio kamion

Prijavljen za dovođenje u opasnost života i imovine

 

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom i sredstvom.

 

Pročitaj više

Tržište rada: Pad potražnje za radom u svim djelatnostima, osim u zdravstvu i graditeljstvu

Tržište rada: Pad potražnje za radom u svim djelatnostima, osim u zdravstvu i graditeljstvu

 

Analizom cjelokupnog tržišta rada, uzimajući u obzir ukupan broj objavljenih oglasa za posao u prvoj polovici godine, primjetan je osjetan pad potražnje za radnom snagom.

Pročitaj više

Četiri novozaražena u PGŽ

 

Prema informacijama epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ danas su na našem području četiri novozaražena od koronavirusa, od kojih je jedan djelatnik Klinike za ortopediju u Lovranu. Epidemiološka obrada kontakata je u tijeku.

Pročitaj više

Gradska glazba Trsat

Gradska glazba Trsat na Titovom mostu održala drugi promenadni koncert u organizaciji Kluba Sušačana.

Pročitaj više

Festival sportske rekreacije: Na Platku aktivno i atraktivno, sudjelovale i svjetske prvakinje u crossmintonu

 

"Festival sportske rekreacije Platak 2020" se, nakon odgode događanja u Brodu na Kupi, uspješno vratio na Platak. Podsjetimo, festival se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo.

 

Pročitaj više

Jedan novi slučaj Covid-19 pozitivne osobe u PGŽ

 U posljednja 24 sata na području Primorsko-goranske županije imamo jedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Prema informacijama iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo riječ je o kontaktu ranije zaražene osobe. Nema ozbiljnijih simtopa i nalazi se na kućnom liječenju.

Pročitaj više

Zvukom preko vode

Najavljen prvi festivalski vikend u Exportdrvu na Delti, koji se održava u sklopu projekta Rijeka – Europska prijestolnica kulture

Pročitaj više

Koronakriza i riječki turizam

U Rijeci trenutno boravi 1100 turista. Prognoze za sedmi i osmi mjesec, su 50 posto prošlogodišnjeg turističkog prometa.

Pročitaj više

Tobogan

Četvrto izdanje dječjeg festivala Tobogan održati će se od 16. do 23. srpnja. Zbog epidemiološke situacije broj posjetitelja na dan otvorenja koje će se održati ispred škole Nikola Tesla je ograničen stoga se besplatne ulaznice mogu preuzeti od ponedjeljka u informativnom centru Grada Rijeke.

Pročitaj više

Demo dan 11. generacije korisnika Startup inkubatora Rijeka

U prostorima RiHuba održava se Demo dan pod nazivom Demo Day 20/11, na kojem će 11. generacija korisnika Startup inkubatora prezentirati svoje poslovne ideje razvijene tijekom boravka u inkubatoru.

Pročitaj više

Potpisan ugovor

Članovi Udruženja obrtnika Rijeka od sada se po povoljnijim cijenama mogu upisati na raznovrsne studijske programe koje nudi Veleučilište u Rijeci.

Pročitaj više

Zaposlenici HEP Opskrbe uredili okoliš park šume Dražica na Krku

 

Akcijom čišćenja, obilježavanja stabala i bojanjem stepenica vraćen sjaj stoljetnom parku

Volonterska akcija „Naša ZelEn priča“ ove je godine provedena na otoku Krku, u park šumi Dražica. Sto godina stara park šuma, koja se nalazi u gradu Krku, desetljećima se nije koristila ni uređivala, a prije nekoliko godina napravljen je idejni projekt obnove šume. Potaknuti time, zaposlenici HEP Opskrbe odlučili su kroz volontersku akciju pomoći krčkoj zajednici.

Pročitaj više

Turisti ipak stigli

Turističke sezona je u tijeku, a Kvarner je u prvih sedam dana srpnja posjetilo 93 tisuće gostiju te je ostvareno 640 tisuća noćenja.

Pročitaj više

PGŽ: 0

Danas u PGŽ nema novih slučajeva zaraze, dvoje izliječenih 

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Trenutno imamo 26 aktivnih slučajeva zaraze i 83 osobe koje su ozdravile.

Pročitaj više