Vijesti

PGŽ: Četiri novozaražene osobe

U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja koronavirusa. Dvije osobe su kontakti u obiteljima prethodno zaraženih, a dvoje su mladi ljudi koji su bili na odmoru u Dalmaciji. Odnosno jedna osoba se zarazila na Pagu, a druga u noćnom klubu u Splitu.  Trenutno je u županiji 19 aktivnih slučajeva

Pročitaj više

Antonio Čolak najbolji igrač HNK Rijeka u prošloj sezoni

 

Antonio Čolak najbolji je igrač Hrvatskog nogometnog kluba Rijeka u sezoni 2019./2020. u izboru navijača Rijeke.

U anketi je sudjelovalo 2,764 navijača, a Čolak je na kraju zaradio 28,4 posto glasova, te je u neizvjesnoj utrci zamalo bio ispred drugoplasiranog Tibora Halilovića (25,8 posto glasova).

Treće mjesto pripalo je Danielu Štefulju iza kojega je odlična sezona u bijelom dresu što je rezultiralo s 9,9 posto glasova.

Pročitaj više

Najveća koncentracija alkohola 2,92 g/kg, najveća brzina 172 km/h

 

 

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Pročitaj više

Smrtno stradao mladić

 

Policija provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti i činjenice događaja u kojem je smrtno stradao 21-godišnji hrvatski državljanin. Prema dosadašnjim saznanjima mladić je stradao sinoć, 9. kolovoza tijekom vožnje motocikla šumskim putem na području Jelenja. Liječnička pomoć pružena mu je na mjestu događaja, ali je nažalost preminuo.

 

Pročitaj više

U srijedu počinje prodaja kompleta ulaznica za sezonu 2020./2021.

 

Hrvatski nogometni klub Rijeka u srijedu 12. kolovoza počinje s prodajom kompleta ulaznica za sezonu 2020./2021.

Komplet ulaznica za novu sezonu mogu kupiti isključivo prošlogodišnji vlasnici kompleta i u prvoj fazi isključivo svoje mjesto. U komplet ulaznica ulazi 18 domaćih utakmica Hrvatski telekom Prve lige, sve pripremne utakmice u organizaciji HNK Rijeka, te pravo prvokupa ulaznica i paketa ulaznica za utakmice UEFA Europa lige ovisno o fazi natjecanja i obvezama koje HNK Rijeka ima prema organizatoru natjecanja.

Pročitaj više

Radovi na dogradnji zapadnog dijela luke Cres nastavljaju se nakon turističke sezone

Predviđeni završetak radova na dogradnji i rekonstrukciji creske luke je kraj iduće godine, kada će stanovnici Cresa dobiti kvalitetnije lučko pristanište i uređeni pristupni pješački put do centra, a sam grad novu moderniju vizuru

Pročitaj više

Europska komisija dala „zeleno svijetlo“ za produljenje koncesijskog ugovora s Bina Istrom i gradnju druge cijevi tunela Učka

 

Europska komisija, točnije DG Competition, je  informirala Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture da je prema pravilima EU-a o državnim potporama odobreno produljenje koncesijskog ugovora s tvrtkom Bina Istra čime su stvoreni preduvjeti za početak gradnje druge cijevi tunela Učka.

 

Pročitaj više

"Festival sportske rekreacije Platak 2020

 

 

"Festival sportske rekreacije Platak 2020", koji se održava u organizaciji Saveza sportske rekreacije "Sport za sve" Primorsko – goranske županije i KŠR Gorovo, ovog je vikenda trebao ponuditi događanja u Brodu na Kupi te na Platku, no subotnji je program "Kupom uzvodno" odgođen jer je Kupa pokazala koliko je nepredvidljiva pa je njen vodostaj naglo porastao, a temperatura rijeke se spustila na svega 8 stupnjeva Celzija. Zato je nedjelja na Platku bila itekako aktivna, zanimljiva i zabavna.

 

Pročitaj više

Turistička Rijeka: Rezultati u srpnju na 50% od prošlogodišnjih

U srpnju je u Rijeci ostvareno 47 posto dolazaka I 52 posto noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine. U srpnju smo imali nešto malo više od 13 tisuća dolazaka I nešto malo više od 46 tisuća noćenja. Rekla je stručna suradnica za marketing Turističke zajednice grada Rijeke Antonija Kardum.

Tu statistiku najbolje osjete djelatnici u riječkim smještajnim kapacitetima, među njima je i voditeljica recepcije Botela Marina Marinela Cesar: 

Pročitaj više

Hrvatske plaže Nugal i Zlatni rat uvrštene među najljepše europske plaže 

 

Prestižni američki magazin posvećen putovanjima Condé Nast Traveler uvrstio je hrvatske plaže Nugal u Makarskoj i Zlatni rat u Bolu među top 25 najljepših europskih plaža, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u SAD-u.

Pročitaj više

Uskoro počinje 3. KuK (Kino u Kostreni)

Dio ovogodišnje manifestacije "Ljeto u Kostreni" je i treće izdanje KUK-a, kina na otvorenom u suradnji s Motovun film festivalom.

U ponedjeljak, 10. kolovoza na rasporedu je animirana obiteljska avantura „Pazi se čarobnjaka“, a u utorak, 11. kolovoza može se pogledati Oskarom nagrađenog „Parazita“. Projekcije započinju u 21 sat na trgu ispred Sportske dvorane Kostrena. Ulaz je besplatan!

Pročitaj više

Radovi u KBC-u Rijeka: U bolnicu stižu frizeri, kozmetičari i ostale uslužne djelatnosti

U prizemlju glavne zgrade KBC-a na riječkom lokalitetu u tijeku su radovi na preuređenju. Ulazni dio dobiva rampu koja će ovu zgradu učiniti pristupačnijom osobama s invaliditetom. 
Kako nam je rekao  rukovoditelj Odjela građevinskog održavanja, Služba za tehničke poslove KBC-a Rijeka  Predrag Domijan radovi  će biti završeni koncem devetog mjeseca, a u tijeku je i unutarnje uređenje. Novi izgled dobit će prostor za prijem pacijenata, za naplatu usluga i ulazni dio koji će biti obložen novim drvenim panelima 

Pročitaj više