Vijesti

Danas je Svjetski dan mlijeka: Gotovo 90 posto Hrvata konzumira mlijeko

Gotovo dvije trećine hrvatskih građana, njih 64,1%, mlijeko konzumira svakodnevno, a 25,9% ispitanika nekoliko puta tjedno. Manje je onih koji mlijeko piju nekoliko puta mjesečno (9,2%), a rijetko – nekoliko puta godišnje ima svega 0,7%.

Pročitaj više

Premijera šarmantne predstave Sretna kućica

Riječki lutkari s veseljem najavljuju prvu lutkarsku premijeru u 2020. godini! Riječ je o predstavi “Sretna kućica” autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz, prema istoimenoj slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas, u režiji Morane Dolenc. Premijerni ciklus predstave koja je sastavni dio projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture bit će održan od 4. do 6. lipnja u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka.

Pročitaj više

Veliki preokret bijelih za finale

 

Nogometaši Rijeke pobijedili su Osijek 3:2 i izborili finale Kupa Hrvatske gdje ih očekuje ogled protiv Lokomotive!

Igrala se 86. minuta. Yateke je povukao kontru i sjajno odigrao za Lončara koji je loptu donio pred kazneni prostor Osijeka.

Lončar je odigrao za Yatekea koji je došao iz drugog plana i sjajno pogodio za 3:2! Bio je to sjajan povratak nogometa nakon 85 dana izbivanja.

Osijek je krenuo na sve ili ništa, u završnici je imao jednu sjajnu priliku, ali Pandur se odličnom reakcijom iskupio za pogrešku.

Pročitaj više

Kantrida-probušio gume na čak 12 vozila

Oštećene automobilske gume na više vozila

 

Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je tijekom 29. svibnja na parkiralištu na području Kantride u Rijeci oštetio više osobnih vozila. Prema dosad utvrđenom oštećenja su nastala bušenjem automobilskih guma na 12 osobnih vozila marki Seat, Škoda, Opel, Chevrolet, Citroen, Renault, Volkswagen, Honda i Peugeot, gotovo sva riječkih registracijskih oznaka. Kaznenim djelom oštećeni su hrvatski državljani, a sveukupna šteta će biti utvrđena naknadno.

 

Pročitaj više

Pojačane mjere u prometu - najveća brzina 182 km/h, alkohol 2,34 g/kg

Pojačane mjere u prometu - najveća brzina 182 km/h, alkohol 2,34 g/kg

 

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.

Pročitaj više

Turističke agencije izborile produžetak mjera za očuvanje radnih mjesta ali očekuju kontinuiranu i snažniju podršku

: Turističke agencije izborile produžetak mjera za očuvanje radnih mjesta ali očekuju kontinuiranu i snažniju podršku

 

Produžetak mjera za očuvanje radnih mjesta za mjesec lipanj rezultat je argumentiranih zahtjeva UHPA-e prema Ministarstvu turizma

 

 

Pročitaj više

Od srpnja brzobrodska linija Rijeka-Krk-Rab(Lopar)-Silba-Zadar

OD 03.07.2020. BRZOBRODSKA LINIJA RIJEKA-KRK-RAB(LOPAR)-SILBA-ZADAR I NATRAG

 

Zadarski brodar G&V Line Iadera drugu sezonu za redom povezat će Kvarner i Dalmaciju. Brzobrodska putnička linija od Rijeke, preko otoka Krka, Raba i Silbe do Zadra, ponovno će domaćima i gostima ponuditi najudobniji i najbrži prijevoz do željene destinacije u ljetnim mjesecima, a to je plovidba morem.

Pročitaj više

Promotivni film „Rijeka - I miss you“ ponovno osvojio priznanje

 Na poznatom Međunarodnom festivalu turističkih filmova Tourfilm Riga promotivni film Turističke zajednice grada Rijeke i produkcijske kuće Balduči film „Rijeka - I miss you“ nastavio je svoj pobjednički niz i osvoj

Pročitaj više

Novi video spot za kampanju The Vacation You Deserve Is Closer Than You Think 

HTZ: Intenzivna promotivna kampanja na sedam europskih tržišta

Pročitaj više

Redovita tjedna konferencija za novinare PGŽ

„Usprkos preko 30 milijuna kuna manjem prilivu proračunskih  prihoda zbog korona krize i pada gospodarskih aktivnosti, naš Proračun ostaje isti, rekao je župan Komadina na početku današnjeg redovnog susreta s novinarima na kojem je dominirala tema prvog rebalansa Proračuna PGŽ za 2020. godinu. „Razlog tome je prijenos proračunskog viška iz prošle godine te određene preraspodjele i uštede, čime se osiguralo da nitko ne izgubi ništa od planiranog, a neki će čak dobiti i više.

Pročitaj više

Održan Platak Disc Golf Open 2020

Ovog je vikenda održan Platak Disc Golf Open 2020, dvodnevni turnir na prvom hrvatskom stalnom disc golf terenu na Platku. Radi se o turniru u organizaciji riječkog Disc golf kluba Eagle ali i prvom turniru u Hrvatskoj od izbijanja korona krize.

Pročitaj više

U Hrvatskoj danas nema novooboljelih, još 9 osoba je ozdravilo

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2246.

Novooboljelih nema.

Do sada je testirano 66405 osoba, od toga 261 u posljednja 24 sata.

Na bolničkom liječenju je 23 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.

Ukupan broj ozdravljenih je 2072, što je 9 novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih je 103.

Pročitaj više

Svjetski dan nepušenja

Svjetska zdravstvena organizacija svake godine 31. svibnja obilježava Svjetski dan nepušenja, s ciljem ukazivanja na zdravstvene i ostale rizike povezane s uporabom duhana.

Pročitaj više

Ipak proslava na Korzu

Manji broj maturanata na Korzu nego li proteklih godina još je jedna nova neobična slika 2020. godine.

Pročitaj više