Vijesti

Odgojitelji ne podržavaju izmjene Zakona o predškolskom odgoju

Izmjena Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju i učinci na odgojno- obrazovnu praksu u predškolskim ustanovama RH bila je tema konferencije u Opatiji u organizaciji Udruge SIDRO-odgojitelji u zaštiti prava djeteta u dječjem vrtiću.

Pročitaj više

Na Platku krenulo noćno skijanje

Na Platku krenulo noćno skijanje,  na raspolaganju će biti staze Radeševo 1, Zavoj 19 i Baby staza. U funckiji su žičara i pokretna traka Radeševo kao i Baby lift

Pročitaj više

Potresne kronike

Danijel Pavlić, kroz Potresne kronike ispričao je i fotografijama dočarao tužnu priču nastalu nakon razornog potresa u Sisačko – moslavačkoj županiji.

Pročitaj više

30 godina memorijalnog rukometnog turnira Zvonimir Škerl

Na Kozali održana svečanost povodom 30 obljetnice rukometnog turnira Zvonimir Škerl

Pročitaj više

Novi izgled željezničkog kolodvora

Pročelje zgrade riječkog željezničkog kolodvora bit će gotovo u ožujku, a cijela obnova u 2023. godini.

Pročitaj više

Pogledajte koji gradovi i općine imaju porast stanovništa, a koji su u minusu

Popis stanovništva donio je nove brojeke. Hrvatska je u minusu za gotovo 10% stanovništva, a nažalost, taj trend prati i Primorsko-goranska županija: 

 

Evo kako stoje gradovi i općine u PGŽ kada se usporedi novi popis stanovništva s onim od prije 10 godina. U prvom stupcu su novi brojevi, a u drugom oni iz 2011. godine.U PGŽ ima 36 gradova i općina, a u posljednjih 10 godina samo njih 6 bilježi porast stanovništva. 

 

Rijeka     108.622  - 128.624

Dobrinj     2.153  - 2.078

Fužine     1.404 - 1.592

Pročitaj više

Karneval se odgađa za ljeto

Karneval se neće održati u velači nego se seli na ljeto, odlučili su u riječkoj turističkoj zajednici. Donosimo reakcije..

Pročitaj više

Zračna luka Rijeka očekuje rekordnu godinu te zapošljava nove kadrove

Iz Zračne luke Rijeka najavljuju rekordnu godinu, nude zapošljavanja, a prvi letovi kreću u ožujku

Pročitaj više

Obitelj nestalog Petra Vizintina moli za pomoć

Obitelj Vizintin zabrinuto je očekivala povratak kući Petra koji je u novogodišnjoj noći s Viškova otišao u Rijeku. Prema dosadašnjim spoznajama određeno vrijeme boravio je u jednom ugostiteljskom objektu u Ružićevoj ulici i tamo je posljednji put viđen u ranim jutarnjim satima, a nakon toga gubi mu se svaki trag.

Pročitaj više

Riječki karneval će se ove godine održati u ljetnom terminu!

Bliži se Antonja kad Rijeka tradicionalno ulazi u svoje peto godišnje doba, omiljenu sezonu svih ljubitelja karnevalskih događanja, opuštene zabave pod maskama i autohtonih mesopusnih običaja, no Riječki karneval se ni ove godine neće moći održati u svom uobičajenom izdanju.

Pročitaj više

Karneval i dalje pod upitnikom, Meštar Toni čeka nasljednika

Karnevalisti željno isčekuju odluku o održavanju, Antonja se bliži, Meštar Toni i dalje čeka nasljednika, a kraljica polako ulazi u 3 godinu vladavine.

Pročitaj više

Čist dimnjak najvažniji je za sigurno grijanje i toplinu doma

Sezona grijanja u punom je jeku a ona sa sobom nosi i niz opasnosti. Početak godine riječkim je vatrogascima donio 57 intervencija od čega je 11 bilo zbog požara dimovodnih kanala. Na krov se s dimnjačarem popela i naša Mirjana Marohnić.

Pročitaj više

Dva napuštena konja iz Kastavske šume pronašla dom u Studeni

Dva su konja iz Kastavske šume i njihovo udomljavanje ovih dana digla veliku prašinu. Tko im je vlasnik, tko preuzim brigu o njima nakon smrt vlasnika? Odluka je koju još mora donijeti sud. Konji su zasada dobro i kako se čini u dobrim su rukama.

Pročitaj više

Otvorena izložba „Protoci ideja“

Na izložbenim postamentima na Korzu otvorena je izložba “Protoci ideja – Poslovne ideje temeljene na baštini” koja se održava u sklopu međunarodnog istraživačkog projekta TEMPUS, čiji je cilj urbana obnova lučke baštine u području Jadranskog mora.

Pročitaj više

DORA 2022. održat će se u Opatiji 19. veljače

Prije četiri godine, Dora se vratila u Opatiju nakon višegodišnje stanke te se od tada izbor za hrvatskog predstavnika na Eurosongu održava u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

Pročitaj više