Vijesti

Liječnici obiteljske medicine

Liječnici obiteljske medicine stoje na prvoj liniji obrane zdravstvenog sustava. Provjerili smo kako se nose s novonastalom situacijom.

Pročitaj više

Darivatelji krvi - Rijeka

Rijeka se može pohvaliti dobrim odazivom na akcije darivanja krvi. Dok je nacionalni prosjek 3,67 doza na 100 tisuća stanovnika, riječki je 5,74. Svi darivatelji krvi su dragocjeni, a Grad Rijeka je održao prijem za one višestruke. Neki od njih darovali su krv i više od 100 puta.

Pročitaj više

Novi rekord: U PGŽ 102 novozaražene osobe

U Primorsko-goranskoj županiji danas su zabilježene 102 novozaražene osobe,  dok je 30 osoba ozdravilo. Trenutno je na području PGŽ 375 aktivnih Covid-19 slučajeva.

Pročitaj više

Požar vozila i jedrilice-smrtno stradala osoba

 

Požar vozila i jedrilice-smrtno stradala osoba

Danas oko 17.30 sati policija je zaprimila dojavu o požaru plovila u creskom arhipelagu. U požaru je smrtno stradala muška osoba nepoznatog identiteta a plovilo je potonulo.

Tijelo stradale osobe bit će prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci poradi utvrđivanja uzroka smrti  kao i identiteta preminule osobe.

Pročitaj više

HT kroz ulaganje vrijedno 12,5 milijuna kuna spaja 5.000 kućanstava Malog Lošinja na optiku

 Ovim ulaganjem Hrvatski Telekom građanima i posjetiteljima Malog Lošinja omogućit će korištenje ultra brzog interneta uz brzine preko 100 Mbit/s. Postavljanje optičke infrastrukture će se provesti u tri faze, a prva je planirana do kraja 2020. godine. Uvođenje optike doprinijet će unapređivanju kvalitete života i turističke ponude i omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda i usluga 

 

Pročitaj više

Hrvatska među vodećim destinacijama u istraživanju njemačkog autokluba ADAC

 

Istra i Dalmacija po broju upita vodeće u kategoriji regija

 

Pročitaj više

Presretač ga snimio u tunelu gdje je vozio 188 km/h

 

Jučer je u okviru obilježavanja Prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena i preventivno-represivna akcija u prometu.

 

Tijekom akcije kontrolirano je ukupno 503 vozača osobnih i teretnih vozila, kao i autobusa te mopeda i motocikala kod kojih je zabilježeno 243 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitaj više

PGŽ: 73 novozaražene osobe koronavirusom

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su rekordna 73 nova slučaja zaraze koronavirusom. Na području županije su trenutno 303 aktivna slučaja, a ozdravilo je 16 osoba. U samoizolaciji je 779 osoba. 

Pročitaj više

Vatrogasni centar Šapjane

U Šapjanama se dogodila prometna nesreća prilikom koje je došlo do prosipanja radioaktivnoga materijala, a kasnije i do požara tijekom industrijske radiografije. Srećom sve je to dio vatrogasne vježbe koja se održala na Vatrogasnom poligonu u Šapjanama.

Pročitaj više

Pošumljavanje Učke

Projekt “Stablo uspomena” započet prošle godine sadnjom pet tisuća stabala na zagrebačkoj Medvednici nastavljen je na obroncima Učke.

Pročitaj više

Centar za posjetitelje Poklon

Pri kraju su radovi na zgradi budućeg Centra za posjetitelje Učki. 26 milijuna kuna vrijedan projekt prve će goste primiti u proljeće iduće godine.

Pročitaj više

Međunarodni dan kuhara

Ovo je dan kada se odaje priznanje veoma važnoj ulozi koju kuhari imaju u svakodnevnom životu. Kažu da je dobra hrana temelj iskonske sreće i da ljubav putuje kroz želudac, a da bi do toga stigli potrebno je učiti. Jedna od pravih adresa za to već punih 91 godinu je Ugostiteljska škola u Opatiji.

Pročitaj više

PGŽ: 63 novozaražene osobe

U Primorsko-goranskoj županiji danas su zabilježene 63 novozaražene osobe. 12 osoba je ozdravilo. Aktivnih slučajeva COVID-19 u PGŽ ima 246. Ukupno je testirano 619 uzoraka.

Pročitaj više

Projekt „Mala barka“ proglašen najboljim EU projektom prekogranične suradnje

Iz naše Županije nagrade u kategoriji najboljih gradova dodijeljene su i gradovima Krk i Cres, a među finalistima su bili i Rijeka, Crikvenica, Bakar i Kastav.

Pročitaj više

Zbogom prijatelju!

Tužno zbogom našem Orlandu Rivettiju, bardu sportskog novinarstva. Napustio nas je, ne samo najbolji novinar, voditelj, urednik, nego i veliki čovjek. U nepunih 13 godina uredio je i odvodio 461 emisiju “Orlando” u kojima je ugostio najveće sportske legende Hrvatske. Sportaši, gledatelji, kolege i prijatelji još ne vjeruju da Orlanda više nema.

Pročitaj više