53. Lovranski karneval

Maškarano ludilo ove godine u Lovranu traje kraće, ali s jačim programom i novitetima

Tradicionalno otvaranje karnevala u Lovranu je na Antonju, 17. siječnja. Nakon predaje ključa maškarama slijedi ples na otvorenom uz kuhano vino. Karneval po prvi put ima pusni radio lokalnog karaktera na kojem će se obrađivat teme koje se odnose na vrijeme pusta.

U kinu Sloboda spreman je program za najmlađe. Uz kino Slobodu zabava za djecu bit će i u Lignju. Karnevalska povorka ove godine se održava 53. put.

Za sudjelovanje se može prijaviti elektroničkim putem do 8. veljače. Interes je prošlih godina bio velik, pa je ove godine broj prijava ograničen.

- Očekujemo veliki odaziv karnevalskih grupa s područja Kvarnera, Liburnije, zaleđa Kastavštine, Halubja, da ne govorimo sve do Crikvenice i svakako jedan dio učesnika je s područja Istre – rekao je predsjednik Pusnog društva Toronjera Radovan Trinajstić.

U kinu Sloboda i galeriji Laurus bit će razne radionice za sve uzraste, a pripremljena su i sportska natjecanja. Na dan riječke povorke u Lovranu će se održati Jajarski dan. Očekuje se oko 3000 sudionika među kojima je oko 1000 djece.