Alkoholizirani vozač s isteklom vozačkom dozvolom izazvao prometnu nesreću

 

U Omišlju na Krku na Božić, 25. prosinca, dogodila se prometna nesreća koju je izazvao 31-godišnji hrvatski državljanin. Nesreća se dogodila oko 10.30 sati kada spomenuti vozač, upravljajući vozilom marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka, nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju na cesti te je izgubio nadzor nad vozilom i udario u metalnu zaštitnu ogradu nakon čega se vozilo prevrnulo na kolniku.

 

Očevidom je utvrđeno da je 31-godišnjak upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,69 g/kg i bez vozačke dozvole koja je istekla još 2016. godine. Tijekom provedbe očevida vozač je ometao postupanje policijskih službenika vrijeđajući ih i omalovažavajući te je priveden na postupanje u policijske prostorije.

 

U nesreći je 31-godišnjak lakše ozlijeđen, a po završetku postupanja prekršajno je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola, protiv 31-godišnjaka upućen je optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu s prijedlogom izricanja novčane kazne od najmanje 10 000 kuna te zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na rok od tri mjeseca.

 

 

Kategorija