Azil za napuštene pse treba pomoć

Azil za napuštene pse Društva za zaštitu životinja Rijeka hitno treba vašu pomoć. Potrebno je obnoviti bokseve, rješiti odvodnju ali i sagraditi karantenu za nove i bolesne pse.

Azil za napuštene pse Društva za zaštitu životinja Rijeka hitno treba pomoć. Potrebno je obnoviti bokseve, rješiti odvodnju ali i sagraditi karantenu za nove i bolesne pse. Radovi na karanteni su već započeli, podloga je izbetonirana, a za nastavak gradnje te radove na boksevima i odvodnji potrebna su dodatna novčana sredstva.

- Nama je to još dodatno bitno zato jer moramo dobiti dozvolu od ministarstva za redovitu djelatnost za skloništa za pse i oni naravno imaju svoje uvjete i propise koje moramo i mi zadovoljavati, rekla je volonterka Ivana Barić.

Usprkos nedostatku financija, 10-ak volontera trudi se dobro brinuti za stotinjak pasa. Posla ima puno, pa je potražnja za dobrovoljcima u azilu velika. Kapaciteti azila u Viškovu su stalno puni.

- Jedan dan udomite dva psa, dođe ih pet. Jedan dan udomite jednog dođu tri. Mislim situacija se mijenja kao i u društvu, ustvari mi smo uvijek puni, kazala je volonterka Radmila Jotanović.

Uz mogućnost udomljavanja, u azilu građanima nude priliku druženja bez obveze pa ih se vikendom može izvesti u šetnju. Kako bi se praksa pomaganja napuštenim psima nastavila iz azila mole građane ali i tvrtke da, ukoliko su u mogućnosti, pripomognu bilo kakvim novčanim iznosom. Nalašavaju kako im je svaka donacija od velike važnosti budući da su troškovi rada azila poprilično veliki, a sredstva se mogu uplatiti na žiro račun naveden na web i facebook stranici Društva za zaštitu životinja Rijeka.