Biciklisti Puta za život iz Frankfurta sigli u Novi Vinodolski

Bivši nogometaš Miljenko Mrkonjić i njegovih dvoje prijatelja Tomislav i Marko ostvarili su putovanje života te iz daleke Njemačke biciklima stigli u Hrvatsku. Trojica mladih sportaša na put dugačak 1500 kilometara krenuli su prije tjedan dana, a nakon biciklističke avanture kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju stigli su na prvo hrvatsko odredište, Novi Vinodolski.

 

Miljenko je prije 10 godina pobijedio rak limfnih žlijezda, a ovom humanitarnom biciklističkom avanturom  želi motivirati i ohrabriti svu oboljelu djecu. Sav prikupljen novac bit će doniran njemačkoj bolnici Hilfe Fur Krebskranke kinder u kojoj se Miljenko liječio te udruzi Sanus - Split Klub roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

 

Bicikliste su uz propisane epidemiološke mjere dočekali gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog Velimir Piškulić te građani koji su zajedno s Gradom pripremili veseli program uz brojna iznenađenja. Miljenko, Tomislav i Marko podijelili su svoja iskustva, anegdote i zanimljivosti s dosadašnjeg puta te otkrili plan puta prema svojoj finalnoj destinaciji, Imotskom.

 

“Zaista predivan doček u Novom Vinodolskom. Odmah po dolasku dobili smo i zahvalnice za naš humanitarni rad. To nam je velika čast. Nadam se da su i drugi prepoznali naš humanitarni duh i našu akciju. Nastavljamo naše putovanje i to po kiši. Ostalo nam je još 500-tinjak kilometara, no uz vašu podršku lako ćemo mi to ispuniti.” – istaknuo je Miljenko Mrkonjić dok je Tomislav Mrkonjić dodao: “Dojmove puta teško je opisati riječima, takvo nešto se naprosto mora doživjeti. Obzirom da smo krenuli s jednim uzvišenijim ciljem nije potrebno niti spominjati neke muke na koje naiđete putem, primjerice temperature ispod 0 stupnjava Celzijevih, kiše, vjetra, pa čak i snijega. Dogodilo nam se i da nam je putem pukla guma pa smo bili primorani mijenjati ju nared ceste. Velika je ovo priča i veliko životno iskustvo i zaista nam je drago da smo dio toga.

 

Nakon Novog Vindolskog biciklisti kreću prema Splitu gdje će ih u utorak, 13. listopada u 12 sati u Udruzi Sanus na adresi Ruđera Boškovića 13. dočekati župan Blaženko Boban, atletičarka Blanka Vlašić te djeca oboljela od malignih bolesti sa svojim roditeljima.

 

Projekt Put za život podržali su i Sandra Perković, NK Lokomotiva te momčad NK Dinamo koja je protekli vikend prije početka utakmice istrčala s transparentom podrške kako bi motivirali građane. Nesebičnu podršku dao je i Nikola Pokrivač koji je i sam tri puta obolio od zloćudne bolesti i prošao težak put.

 

Pratite, bodrite i uključite se u ovaj hvalevrijedan projekt jer gdje postoji želja postoji i put, Put za život.

 

Sve informacije o projektu i kako pomoći možete pronaći na linku: https://www.betterplace.me/we-ride-against-cancer-put-za zivot63?fbclid=IwAR2_Tt6Sx9WdnCtnVuP1OlXRodYkvtKGVcK7UKWAo_Dy-1DEtyFVf3gT_mI