Čarobna svirala na Korzu

Riječko Korzo danas je na dvadesetak minuta postalo pozornica. Izvedena je predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Čarobna svirala.

Riječko Korzo danas je na dvadesetak minuta postalo pozornica. Izvedena je predstava Gradskog kazališta lutaka Rijeka, Čarobna svirala.

- Priča je to o prijateljstvu, o tome da se prijateljstvo ne može kupiti, nego o tome da se mora osmijehom osvojiti. I o tome da je važno u životu imati prijatelje. Bez prijatelja smo sami, tužni, nezaštićeni – rekla je autorica predstave i glumica Almira Štifanić.

Predstava se temelji na dječjoj potrebi za kretanjem. Izvodeći jednostavne vježbe tijekom predstave, djeca uče o oblicima i bojama.

- Istovremeno uz to pričanje mi se i krećemo, želimo se družiti s našom publikom, želimo ih dignuti iz njihovih stolica, da ne budu samo promatrači – objasnila je Štifanić.

Sve uz propisane protuepidemijske mjere.

- Tu su uz djecu i njihovi roditelji koje mi na početku upozoravamo s obzirom da se djeca kreću i nemaju svijest o socijlanoj distanci da pripaze, da vode računa, da drže razmak – objasnila je Štifanić.

Predstava je dio programa U lutkarstvo s prozora, stoga je prije Korza, bila izvedena u dva riječka kvarta. Na Donjoj Vežici i Krnjevu.

- Reakcije su stvarno bile sjajne i mi i publika i naši izvođači smo jedva dočekali taj susret uživo, jer kazalište živi od susreta s publikom i on je živa stvar – rekla je ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir.

U Gradskom kazalištu lutaka Rijeka trenutno je na rasporedu predstva Četiri godišnja doba, a riječki lutkari pripremili su i novitete za publiku.

- Uskoro pripremamo našu prvu premijeru, nakon perioda korone, koja se zove Sretna kućica. U njoj igra glumac Zlatko Vicić, redateljica je Morana Dolenca prema nagrađivanoj slikovnici. Naša sretna kućica će na programu biti početkom lipnja – kazala je Lupi Alvir.

Sav program prilagođen je novim mjerama prevencije, koje između ostalog uključuju udaljenost glumaca od publike u dužini 4 metra, te razmake među publikom u dvorani.

 

Kategorija