Časne sestre pomažu aktivnosti iz tehničke kulture na otoku

Danas je u Kući "Betanija" u Velom Lošinju obavljena primopredaja kombi vozila Piaggio Porter koje su našoj zajednici donirale Milosrdne sestre svetog Križa.

 

Obzirom da je naša zajednica nakon 12 godina rada bez prostora i nemogućnosti rješavanja problema prostora s Gradom Malim Lošinjem, problem prostora na koncu riješila sklapanjem ugovora o korištenju prostora u Pastoralnom centru sv. Leopolda Mandića u Artatorama pojavio se problem prijevoza učenika na izvanškolske aktivnosti koje se sada odvijaju u Artatorama koje su od Malog Lošinja udaljene desetak kilometara. Budući da je samostan u Velom Lošinju nabavljao novo vozilo za svoje potrebe, zamolili smo da nam doniraju vozilo koje su do sada koristili, a naše Milosrdne sestre svetog Križa su kao i uvijek bile spremne pomoći aktivnosti koje su na dobrobit i za obrazovanje djece te je danas predsjednik naše zajednice Dorian Božičević, mag. theol. preuzeo vozilo od poglavarice samostana sestre Rozalije Nikolić. Zahvaljujemo našim sestricama na ovoj donaciji koja će pomoći da sve naše aktivnosti iz tehničke kulture budu dostupne svoj djeci po istim uvjetima i kako mi to uvijek radimo u potpunosti besplatno!

U TIJEKU JE HUMANITARNA AKCIJA "I OTOČNA DJECA IMAJU PRAVO NA TEHNIČKU KULTURU!"

Dragi ljubitelji tehničke kulture i svi vi koji ćete to tek postati, u Hrvatskoj djeluje 35 gradskih zajednica tehničke kulture od kojih samo jedna na našim otocima i nažalost ne može opstati bez vaše pomoći. Naime, Grad Mali Lošinj već 12 godina uglavnom ignorira Zakon o tehničkoj kulturi, a ove je godine pod izlikom COVID krize izgleda odlučio u potpunosti ignorirati odredbe spomenutog zakona i uopće ne financirati tehničku kulturu. Naša je zajednica u proteklih nekoliko mjeseci bila pred odlukom o zatvaranju obzirom da već 12 godina ne možemo osigurati prostor za rad s djecom koji bi bio u skladu sa Zakonom o tehničkoj kulturi i Pravilnikom o obavljanju djelatnosti tehničke kulture. Ipak, prostor smo uspjeli naći, ali ni gradski ni državni iako imaju na tisuće kvadrata prostora koji im stoje i propadaju već godinama nego smo uspjeli sklopiti ugovor o korištenju prostora u Pastoralnom centru sv. Leopolda Mandića u Artatorama. Odlučili smo da nećemo odustati i da ćemo organizirati Ljetnu školu tehničkih aktivnosti za koju nas već mnogi roditelji pitaju.
Obzirom da od Grada Malog Lošinja do sada nismo dobili nikakvu odluku o financiranju, a da ćemo iz Javnih potreba u tehničkoj kulturi Primorsko-goranske županije moći dobiti svega 5.000,00 kuna potrebna nam je vaša pomoć!

ŠTO PRIPREMAMO DO KRAJA OVE GODINE:
- LJETNU ŠKOLU TEHNIČKIH AKTIVNOSTI
- LJETNU ŠKOLU ASTRONOMIJE
- FESTIVAL ZANOSTI
- ZIMSKU ŠKOLU TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

KAKO IZVODIMO AKTIVNOSTI ZA DJECU:
- BESPLATNO

NEMAMO SREDSTAVA ZA:
- NAJAM I UREĐENJE PROSTORA
- POTROŠNI MATERIJAL
- SANITARNI MATERIJAL
- DEZINFEKCIJSKA SREDSTVA

KOLIKO SREDSTAVA IMAMO:
GRAD MALI LOŠINJ = 0,00 kn
PGŽ = 5.000,00 kn

KOLIKO NAM MINIMALNO SREDSTAVA TREBA DA BI RADILI DO KRAJA GODINE:
25.000,00 kn

KOLIKO MORAMO PRIKUPITI:
20.000,00 kn

KAKO NAM MOŽETE POMOĆI?
UPLATOM DONACIJE NA:
ZTK LOŠINJ
ZAGREBAČKA 2, 51550 MALI LOŠINJ
SVRHA: Donacija: ime/naziv uplatitelja
IBAN: HR 27 2340009 1110346424
MODEL: HR 00
POZIV NA BROJ: OIB uplatitelja

S RADOM JE ZAPOČELA 4. LOŠINJSKA LJETNA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI

U nedjelju 26. srpnja je započela s radom 4. Lošinjska ljetna škola tehničkih aktivnosti s prvom radionicom Code clubom odnosno programiranjem u Scratch-u. Radionicu vodi naš bivši učenik, uskoro prvostupnik elektrotehnike i računalstva na FER-u Kristian Stepančić, a radionica će trajati šest dana i provodi se u Pastoralnom centru sv Leopolda Mandića u Artatorama uz osiguran besplatan prijevoz djece iz Malog Lošinja.
Za ostale radionice u sklopu Ljetne škole tehničkih aktivnosti se još možete prijaviti!

Kategorija