Crikvenica uvela Dežurnu službu za pomoć građanima

crikvenica

Grad Crikvenica uveo Dežurnu službu za pomoć građanima

 

Od danas, 16. ožujka 2020. godine, građanima grada Crikvenice na raspolaganju je besplatni telefon 0800 2999, na koji će se zaprimati pozivi od 0 do 24 sata. Putem navedenog telefona na raspolaganju će biti Dežurna služba Grada Crikvenice. Dežurna služba oformljena je kako bi se smanjio izlazak iz kuće i osobni kontakt ljudi, a na temelju preporuke Stožera civilne zaštite. Riječ je o plodu suradnje Grada Crikvenice, Eko Murvice i ustanove Pomoć u kući Grada Crikvenice, a bit će na raspolaganju građanima grada Crikvenice koji spadaju u rizične skupine bolesnika, starijim i nemoćnim osobama te invalidima.

˝Dežurnom službom omogućit ćemo svim sugrađanima koji spadaju u rizične skupine da djelatnici Eko Murvice, Grada Crikvenice i Pomoći u kući umjesto njih obave kupnju, nabavu lijekova i ostalih potrepština. Nastojat ćemo udovoljiti i ostalim zahtjevima naših građana, jer je u ovom trenutku teško predvidjeti sve potrebe. Svi će se zahtjevi građana nastojati riješiti u što kraćem roku˝ - istaknula je zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović.

Ovo je još jedan od načina na koji Grad Crikvenica nastoji doprinijeti smanjenju širenja zaraze koronavirusom i zaštiti sve građane, a osobite one koji predstavljaju rizične skupine.

Djelatnici uključeni u program Dežurne službe imat će iskaznicu s pečatom Grada Crikvenice te će se pridržavati svih uputa nadležnih tijela po pitanju osobne zaštite i preventive širenja zaraze kao i zaštite svih korisnika.

 

Kategorija