Dječji vrtić Rijeka sudjeluje u EU projektu Bez umjetnosti nema inovacija.

U projektu će iz Dječjeg vrtića Rijeka izravno sudjelovati 15 sudionika, dok je neizravno uključeno više od 250 djece u dobi od 3 do 6 godina, njihovi roditelji te odgojitelji.

17 sudionika iz Turske, Litve, Latvije, Srbije I Bugarske boravi u Rijeci u sklopu Erasmus projekta Bez umjetnosti nema inovacija. Glavni cilj projekta je pobošati odgojno-obrazovnu praksu u vrtićima.

Da se uključimo u jedan isti projekt, da vidimo kako se neke stvari rade kod nas, kako tu kod vas u Hrvatskoj, kako u Turskoj. Sve se u stvari svodi na jedno, na naš rad s djecom. " -rekao je Zoran Ivošević, odgojitelj iz Srbije.

Sudionici projekta su odgojitelji te ravnatelji predškolskih ustanova.

"Gdje povezujemo znanost, znanstvenu pismenost I umjetnost. Tijekom dvije godine mi ćemo radit na tim područjima. Do sada sad smo radili na području priroda I zdravstvena pismenost, te trenutno izmijenjujemo ta naša iskustva. "- naglasila je Vanessa Šćulac, koordinatorica za Erasmus projekte u Dječjem vrtiću Rijeka. 

U projektu će iz Dječjeg vrtića Rijeka izravno sudjelovati 15 sudionika, dok je neizravno uključeno više od 250 djece u dobi od 3 do 6 godina, njihovi roditelji te odgojitelji.

Otkrivanja na koje sve načine se zapravo može povezati umjetnosti I inovativnost, čak I u sprezi s STEM područjem, gdje će se baviti povezivanjem umjetnosti sa znanošću, tehnologijom, inžinjerstvom. " - objasnila je Davorka Guštin, ravnateljica Dječjeg vrtića Rijeka. 

Realizaciju projekta pohvalila je zamjenica gradonačelnika Rijeke, Sandra Krpan.

"Nama je izuzetna čast da možemo ugostiti iz raznih zemalja sudionike u ovom značajnim projektu. Mi mislimo da je jako važna praticipacija I međusobna komunikacija zato što ta razmjena iskustava među partnerima je nešto što boljem odgoju I obrazovanju, ne samo u Rijeci nego I diljem Europe. "

Agenija za mobilnost I programe Europske unije je za provedbu ovog projekta Dječjem vrtiću Rijeka dodijelila je oko 155 tisuća kuna.

 

 

Kategorija