Dora Pilepić nova je Kraljica Riječkog karnevala

Riječki karneval dobio novu Kraljicu Doru Pilepić i maškare preuzele ključeve Grada

Dora Pilepić iz Karnevalske grupe „Siti i pijani“  nova je Kraljica Riječkog karnevala. Glazbe, plesa, maškara i smijeha sinoć u Dvorani mladosti nije nedostajalo te je nova Kraljica pokazala svoje maškarane posebnosti, pobijedila konkurenciju i zagrnula se zlatnim plaštom. Meštar Karnevala ponosno je stajao pokraj svoje nove odabranice, a nakon proglašenja, kada mu je Gradonačelnik Rijeke predao ključeve Grada, na stotine oduševljenih maškara razveselilo se, jer upravo oni narednih šest tjedana vladaju gradom, sve do Međunarodne karnevalske povorke 23. veljače.

Osim Kraljice i najmaškaranije grupe istaknula se Sanja Pešćica iz Pusnog odbora Spinčići koja je proglašena prvom pratiljom te Sara Puž iz Udruge „Zijat, sost, tancat i pit“ koja je uzela titulu druge pratilje.

Nikol Marelja Bošnjak, Kraljica Riječkog karnevala 2019. osmijehom se oprostila od svoje titule Kraljice te je predala krunu i plašt novoizabranoj Kraljici uz poneki savjet, a novom privremenom gradonačelniku Meštru Toniju ključeve Grada predao je gradonačelnik Vojko ObersnelOvo je samo početak petog godišnjeg doba, a očekuju nas bogati programi sve do glavne Međunarodne karnevalske povorke 23. veljače.

Kategorija