Dragan Skočić stopama Srećka Juričića

Dragan Skočić, vezni igrač Rijeke krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća, kasnije u dva navrata i trener prvoligaša s Kantride, novi je izbornik Irana. Naslijedio je Belgijanca Marca Wilmotsa. Smijenjen je nakon što je izgubio posljednja dva kvalifikacija susreta za mundijal 2022. godine.

Skočić je peti hrvatski trener za kormilom Irana nakon Stanka Poklepovića, Tomislava Ivića, Miroslava Blaževića o Branka Ivankovića.
Ćiro Blažević i Ivanković bili su i treneri HNK Rijeka kao i Skočić, koji je 2006. godine osvojio Rabuzinovo sunce svladavši u dva finalna susreta Varteks trenera Zlatna Dalića. Dvije godine kasnije osvojio je Kup i Superkup Slovenije s ljubljanskim Interblockom. Skočić je od 2013. godine u Iranu vodio - Malavan, Foolad, Knooneh be Knooneh i Sanat Naft. Prethodno je radio u Al Arabiju i Al Nasriju...

Irak 11, Bahrein 9, Iran 6, Hong Kong 5 i Kambodža 1 bod redoslijed je skupine nakon pet utakmica. Iran ima utakmicu manje. U sljedeći krug kvalifikacija ide osam pobjednika skupine i četiri najuspješnije drugoplasirane reprezentacije.
Prvu utakmicu Skočić će imati protiv Iraka, reprezentacije koju vodi bivši izbornik Slovenija Srećko Katanec.

Dragan Skočić nastavlja priču o Riječanima izbornicima. Srećko Juričić, bivši igrač, a sada sportski direktor HNK Rijeka, radio je 18 godina na Bliskom istoku. Bio je izbornik Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Omana i Jemena. U UAE i Jemenu prvi mu je asistent bio Ranko Buketa. Ranko Buketa bio je i izbornik Myanmara.
Izbornik Mozambika bio je Boris Pučić.
Rodio Gačanin je 17 godina na Bliskom istoku. Reprezentaciju Kuvajta vodio je 2007. godine. Trenutačno je u Kuvajtu - Al Qadsia.
Radojko Avramović, vratar koji je s Rijekom osvojio dva Kupa Jugoslavije, bio je izbornik Kuvajta, Singapura i Myanmara...

Kategorija