Galway otkazao otvorenje EPK

Ceremonija otvaranja Galwaya 2020, koja je trebala biti održana u subotu navečer, otkazana je zbog lošeg vremena.

Organizatori su u subotu ujutro, kako piše Irish times, rekli da su izuzetno razočarani, jer moraju otkazati ceremoniju otvaranja, zbog, kako kažu, strogih nacionalnih upozorenja na vrijeme koje vrijede danas i sutra. Zbog tih upozorenja nije sigurno održati otvaranje. Tužni smo zbog cijele zajednice, naših volontera te velikoga tima ljudi koji je radio na ovome projektu posljednjih tjedana i mjeseci. Naglasili su organizatori koji su za otvorenje pripremili rasvjetne obrede koji bi, kako kažu, osvijetlili gradove diljem županije.
Met Eireann izdao je za subotu narančasto upozorenje o vjetru za šire područje Galwaya, a očekuje se velika oluja s naletima vjetra. Obiteljska ceremonija otvaranja bila je planirana u South parku u gradu Claddaghu.

Na otvaranju su trebali sudjelovati brojni irski umjetnici, a program Vatre i plamena osmislio je lokalni tim i Wonder Works, tvrtka koja se bavi organizacijom događanja i koja je radila na brojnim otvaranjima olimpijskih igara. U programu je trebalo sudjelovati više od 500 mještana uključujući zborove, pjevače i bubnjare.

 

Izvršna direktorica festivala Patricija Philbin još je ranije priznala da da će neki projekti morati biti smanjeni, ako se ne ostvari plan financiranja. Naglasila je kako će cijeli projekt EPK može realizirati, no zbog nedostatka sredstava, priznala je, neki će projekti biti u manjem obimu.

Kategorija