Gastro manifestacija 12. Kobasica open

Ladislav Mohorić Ladić i Marko Miculinić pobjednici 12. Kobasica open 

Na samom početku godine, nakon dizanja zvona, na blagdan Sveta tri kralja – 6.siječnja kada na ovom dijelu Grobnišćine počinje Mesopust, održava se nesvakidašnja manifestacija pod imenom Kobasica open.

Nekada, ne baš tako davno, upravo je tada bilo vrijeme od kolinja i spajali su se dani blagdana s vikendima, a svinje bi postale dijelom nemilosrdnog prehrambenog lanca. No, sve je to dio svakodnevice i bez obzira na danas popularno vegetarijanstvo i našu osviještenost o zaštiti životinja, još nam zamirišu domaće kobasice, čvarci, pancete, pršuti i ostale delicije koje nastaju kao finalni proizvod vrsnih mesarskih majstora. Očarani tim mirisom, nakon mjesec dana sušenja prvih proizvoda – najčešće kobasica – na dimu i vjetru, TZO Čavle u suradnji s buffetom “Pomorac” organizira takmičenje u spremanju najbolje kobasice po ocjeni stručnih sudaca.

Ocjenjuje se najbolja kuhana i najbolja pečena kobasica, a na natjecanje se može prijaviti svatko i to kod domaćina ove zabave, u buffetu “Pomorac”.

12. Kobasica open gastro manifestacija zagrijala je sve one koji su se sinoć našli u Čavlima, gdje ih je osim neodoljivih mirisa domaćih kobasica dočekala I prava domaća veselica, živa glazba i šarenilo ljudi. Prijavilo se 24 natjecatelja, a kobasice su stigle iz cijele županije. Najbolja kuhana kobasica je ona Ladislava Mohorića Ladića, dok je najbolja pečena Marka Miculinića.

Manifestacija osim što vraća dijelić tradicije predstavlja i odličan uvod u 6. siječanj kada Grobnički dondolaši dižu zvono i otvaraju maškarana događanja

Kategorija