Glazbeni dani HRT-a u Opatiji iduće dvije godine

Nakon što se Dora u veljači ove godine nakon gotovo punog jednog desetljeća izbivanja vratila u Opatiju, potpisan je ugovor o održavanju Dore i popratnih događanja u Opatiji u iduće dvije godine. Dora 2020. održat će se 29. veljače.

Grad Opatija, tvrtka Opatija 21 i Festival Opatija potpisali su Ugovor s Hrvatskom radiotelevizijom o održavanju projekta Glazbeni dani HRT-a u Opatiji, pravoj hrvatskoj festivalskoj destinaciji i to u naredne dvije godine.

- Biti viđen i sudjelovati na glazbenim danima Hrt-a postala je stvar društvenog prestiža, smatram da smo ispunili naš cilj, rekao je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

U veljači ove godine Dora se nakon 10 godina izbivanja vratila u Opatiju, grad festivala u koji i pripada. Time se vratio i stari sjaj i tradicionalni medijski šušur u prijestolnicu hrvatske zabavne glazbe iz koje je i krenula Dora, rečeno je na potpisivanju ugovora.

- Bio je to stvarno trenutak glamura, marketinga, promocije, položili smo dobro ispit i danas smo potpisali ugovor za sljedeće dvije godine, nastavit ćemo tako i ubuduće jer Dani Hrt-a pripadaju Opatiji, rekao je gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić.

Glazbeni dani trajat će dva dana, 28. i 29. veljače, a Hrt će ih izravno prenositi. Održat će se koncert opatijskih serenada, jazz orkestra Hrt-a te izbor pjesme za pjesmu Eurovizije Dora 2020. 

Hrvatska radiotelevizija je 5. studenoga otvorila prijave na natječaj za Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije, koji će nas predstavljati u svibnju iduće godine na Eurosongu u Nizozemskoj. Natječaj je otvoren do 15. prosinca, nakon čega će stručni ocjenjivački sud odabrati 16 najboljih originalnih pjesama i njihovih izvođača za veliku završnicu Dore 2020. u Opatiji.

 

Kategorija