Grad Crikvenica uveo jednokratnu novčanu pomoć za trudnice

Grad Crikvenica već dugi niz godina provodi pronatalitetnu politiku kako bi pokušao potaknuti rast broja novorođene djece na području grada, ali i kako bi svim roditeljima pomogao pri podizanju djece i omogućio djeci ugodno i bezbrižno djetinjstvo.

Jednokratna novčana pomoć trudnicama u iznosu od 1.500,00 kuna nova je mjera pronatalitetne politike koja je uvedena za područje grada Crikvenice, a koja se isplaćuje po zahtjevu trudnice. Ono što je bitno spomenuti da se trudnice mogu prijaviti odnosno zahtjev popuniti od 13.-og tjedna pa sve do završetka trudnoće.

Trudnica koja se može prijaviti za navedenu naknadu je ili državljanka Republike Hrvatske, s neprekidno prijavljenim prebivalištem na području grada Crikvenice od najmanje 1 godinu prije dana podnošenja zahtjeva ili trudnica stranac sa stalnim boravkom na području grada Crikvenice od najmanje 1 godinu prije dana podnošenja zahtjeva.

Uz zahtjev koji se nalazi na web stranici Grada Crikvenice potrebno je dostaviti i:
 

- presliku osobne iskaznice/ boravišne iskaznice i/ili potvrdu o neprekidno prijavljenom prebivalištu/stalnom boravištu na području Grada od najmanje godinu dana prije podnošenja ovog zahtjeva

- potvrdu ginekologa o tjednu trudnoće u kojem se podnositeljica zahtjeva nalazi

- presliku kartice žiro računa na koji će biti uplaćena naknada

Zahtjevi se podnose putem e maila: ivana.car@crikvenica.hr ili putem pošte na adresu: Grad Crikvenica, Kralja Tomislava 85, Crikvenica.

 

*Obrazac zahtjeva dostupan je na sljedećoj poveznici na web stranici Grada Crikvenice u rubrici obrasci: https://bit.ly/3eX4tSq te je popratni dokument ove obavijesti