Građani se mogu vratiti u domove, avio bomba je izmještena s područja Kantride

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su oko 9 sati uspješno izmjestili pronađenu avio bombu na području Kantride, točnije na gradilištu bivše tvornice u Izviđačkoj ulici, a akcija izmještanja i uništenja avionske bombe, zaostale iz 2. svjetskog rata, je i završena. Policijski službenici Protueksplozijskog odjela Policijske uprave primorsko-goranske, avionsku bombu neutralizirali su na području Kamenjaka.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim građanima što su poštovali upute policije i drugih službi te svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli nesmetanom tijeku svih poduzetih mjera i radnji. Također, zahvaljujemo i djelatnicima svih interventnih službi na suradnji i poduzimanju mjera iz njihove nadležnosti

Podsjetimo, zbog izmještaja bombe, od 7 sati ujutro, bila je provedena potpuna evakuacija svih građana na adresama:  Creska ulica kućni brojevi 14 i 14/1, Izviđačka ulica kućni brojevi 6, 8 i 11, Labinska ulica kućni brojevi 39 i 45 i Ulica Ante Pilepića kućni brojevi 11, 13, 15, 17, 19 i 19/1. 

Dok je za građane na susjednim adresama bila preporuka da ne izlaze izvan svojih domova, to jest da se ne zadržavaju na otvorenom prostoru.

Ekipa Kanala Ri bila je za vrijeme evakuacije u Izviđačkoj ulici I okolici. Policija I vatrogasci bili su na svakom koraku, a sreli su I građane koji dolaze.

“ Ja odlazim, idem u Opatiju, suprug sad silazi, snaha sa dječicom svi bježimo. “ - rekla je Razija koju smo susreli.

Kategorija