Grobničani krenuli s pripremama za nastavak sezone

- Želim vam svima sve najbolje u ovoj godini. Počinjemo znači drugi dio. Ovih igrača kojih danas nema priključit će nam se tijekom tjedna. Od danas krećemo, u ono što svi želimo, a to je da pokušamo biti još bolji nego što smo bili u prošloj godini. Nadam se da ćemo prilagoditi i posao i trening i da nećemo puno izostajati na ovim pripremama. Tim je riječima i uvodnim govorom trenera Dušana Gruevskog Grobničan krenuo u nogometnu 2020. godinu.

 Trener jesenskih doprvaka treće lige se osim već poznatim igračima obratio i trojici igrača iz omladinskog pogona koji su priključeni prvoj momčadi koja je ostala više-manje ista kao i prošle godine.  

- Nakon jučerašnjeg uvodnog treninga slijede testiranja, a nakon toga pripreme ozbiljno počinju.  Dogovoreno je šest pripremih utakmica i to vikendima. Naglasio je Gruevski

Zbog posla Grobničani se teško skupe preko tjedna, a pred njima je u nastavku sezone težak zadatak.  Nastavlja se lov za Opatijom za kojom crveni zaostaju 6 bodova.

- Mogli smo imati još par bodova više, no rezultat je zadovoljavajući moramo priznati jer naš je plan da stalno priključujemo mlade igrače.  Srećom u omladinskom pogonu se odlično radi pa s mladima nemamo problema.  Smatra trener NK Grobničana. 

Tako se prvoj momčadi nametnuo i 17-stogodišnji Franko Bosančić koji će na kraju sezone crveni dres Grobničana zamijeniti onim bijelo-plavim Osijeka. 

- Igrao sam Kvarnersku rivijeru prije dvije godine, igrali smo protiv Osijeka i tada su me primijetili, nakon toga igrao sam i za seniore Grobničana s Osijekom te su me zvali na probu i zadovoljio sam. Trebao sam  otići već sada, no ostao sam zbog škole, važno me je završiti školu, pa smo se dogovorili da na ljeto prelazim kod njih. No i u Grobničanu mi je odlično, dečki su me prihvatili i čast mi je nositi ovaj dres. Prepričava Franko Bosančić koji na pitanje Da li mi je žao što ga nisu prepoznali na Rujevici odgovara: 

- Nije mi svejedno, Rijeka je naš klub, no došla je prilika za Osijek i sada idem tamo.

Grobničan će tako morati dalje bez mlade nade Franka Bosančića, no taj je klub nezamisliv bez najbolje strijelca u povijesti i nekadašnjeg igrača Rijeke Dražena Pilčića. Nakon posla odlazi na trening a poslije službenih utakmice zbraja golove. 

- Sada sam na 148 prvenstvenih golova, one u kupu baš i nisam zbrajao, ali nek bude 200 golova i bit ću sretan I onda se mogu i ostaviti nogometa.  Jedva sam čekao da počnu treninzi, imali smo pauzu od mjesec i pol dana. Sada nastavljamo, Opatija je odlična ekipa s dobrim proračunom, a na nama je da ostanemo na vrhu i zakompliciramo borbu za prvo mjesto.

A kako se boriti za prvo mjesto dobro zna legendarni Siniša Linić. Daleko od prvoligaških travnjaka sada radi kao trener – igrač. Nažalost zbog ozljeda sve češće uz teren nego na njemu. 

- Imao sam operaciju noge, to me melo zeznulo, ali ne dam se, malo i privatno treniram, malo su tu i kilogrami, ali s mjesec dana priprema to će splasnuti i mislim da ću biti spreman za isporučiti dvije, tri lopte. Poručuje sa smiješkom Linić. 

Neuništivi Siniša Linić je tako zadužen za asistencije, a uprava kluba zadužena je za klupski račun. S njim se na Grobniku pametno raspolaže. Grobničani su navikli biti na vrhu. Nekoliko godina bili su prvaci 4. lige, a nisu išli u viši rang samo zbog financija, a evo što o svemu kaže potpredsjednik NK Grobničana Dean Dujmić 

- Ambicije Grobničana su da uvijek bude pri vrhu bez obzira na ligu u kojoj se natječemo, no za korak više treba pronaći i jače sponzore jer je financijski dio kolača znatno veći, ali ako se ukaže prilika onda ćemo osvojiti treću ligu pa ćemo vidjeti što će biti dalje.

I tako na Grobniku sve po starom, ide se korak po korak, momčad je uvijek dobra, za budućnost ne moraju brinuti jer se u omladinskoj školi dobro radi pa za Grobničan igraju Grobničani. Ni navijači nikada nisu bili problem - Tribine su u Mavrincima uvijek dobro popunjene, a tako će biti, uvjereni smo, i na startu nastavka prvenstva 29. veljače kada u goste dolazi deveta momčad lige Vinodol. 

Kategorija