Hrvatska - 495, broj zaraženih za 53 veći nego jučer

 

 

U Hrvatskoj je potvrđeno 495 osoba koje su zaražene koronavirusom. To znači da je u posljednja 24 sata, došlo do 53 nova slučajeva zaraze koronavirusom.

 

“Manje nego 63 jučer, ili 69 od prekjučer, ili 74 od dana prije toga. Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate. “-poručio je ministar zdravstva Vili Beroš s konferencije Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

 

U Primorsko-goranskoj županiji potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

 

Koronavirus je odnio drugu žrtvu u Hrvatskoj. Riječ je o 74- godišnjem Zagrepčaninu koji je posljednjih nekoliko dana bio na respiratoru u Klinici za infektivne bolesti Doktor Fran Mihaljević.

 

Izražavamo sućut njegovoj obitelji. Zajedno se moramo boriti protiv ove infekcije." – naglasio je Beroš.

 

Također, na snazi je nova odluka za vozače teretnih vozila u međunarodnom trasportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije.

 

Vi znate da smo dali preporuku još na početku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. “ - objasnio je ministar unutarnjih poslova RH, Davor Božinović.

 

 

Za kraj su još jednom apelirali na građane da se drže svih mjera koje su propisane.

 

 

Kategorija