Humanitarni maškarani vikend u Omišlju i Njivicama

 

U moru maškaranih događanja za zadnji vikend pred Riječki karneval, spremili smo vam nezaboravni provod u Omišlju i Njivicama, uz vrijednu donaciju za Tomislava Nikla, čije liječenje u Istanbulu i dalje iziskuje potrebu za donatorskom akcijom. Kako su na području Općine Omišalj aktivne dvije karnevalske udruge „Babani“ i „Omišjanski Babani“, članovi udruga koji preko dvadeset godina sudjeluju na Riječkom karnevalu željeli su svoj doprinos dati i vrijednom donacijom za jednog istinskog Riječanina.

Tako će se druga donatorska manifestacija „Makarunijada“ posvećena tradicionalnom jelu Omišlja – makarunima ove godine održati u novom izdanju „Makar i frite“ u želji da se što više donacija prikupi. „Makar i frite“ manifestacija je koja spaja makarunijadu i fritulijadu u jednu cjelinu, dvije dosad odvojene manifestacije u sklopu Mesopusta u Omišlju i Njivicama. Manifestacija će se održati 15. veljače 2020., u Omišlju na trgu Prikešte, od 13:00 sati a svi posjetitelji za simboličnih deset kuna moći će kušati makarune spremljene u slanim i slatkim kombinacijama uz nezaobilazni desert – frite. Makarune će raditi četiri ekipe - Babani Omišalj, Omišjanski Babani, Društvo za poljepšavanje Omišlja i Klub 60+ a sve okupljene očekuje grupa Koktelsi s kojima je zabava zajamčena!

Isti dan, mješoviti zbor KUD-a „Ive Jurjević“ održati će maškarani koncert u Društvenom domu Omišalj s početkom u 19.00 sati uz goste iz Hreljina, pjevački zbor „Sloga“ i goste iz Jadranova, zbor KUD-a „Mate Matetić“.

U nedjelju, 16.2.2020. održati će se već tradicionalna manifestacija, Utrka kareta „Grand Prix Njivice 2020.“ niz Primorska cesta bb, s početkom u 12.00 sati. Svoje vozačke sposobnosti možete pokazati u dvije kategorije, juniori i seniori. Prijave su moguće putem e - mail adrese info@visit-omisalj-njivice.hr ili putem telefona 051/846 – 243.

Kategorija