Iz Salt Lake Citya javio nam se član momčadi desetljeća HNK Rijeke Damir Kreilach

 

Nogometni klub s Rujevice bira momčad proteklog desetljeća. Već neko vrijeme popunjena su mjesta u zadnjoj liniji i na vratima , a u ovom tjednu na red su došli vezni igrači i to je za navijače Rijeke bio najlakši izbor. Naravno najviše je glasova, ispred brazilca Moisesa, dobio ljubimac riječke publike Damir Kreilach.

 

Damir Kreilach:

Velika mi je čast što sam uz Moisesa izabran za najboljeg veznog igračau proteklog desetljeću Hrvatskog nohometna kluba Rijeka, hvala svim navijačima na glasovima. Veliko mi je to priznanje jer ipak Rijeka je moj grad i moj klub. Govori nam Damir Kreilach koji je iz Vukovara stigao u Rijeku sa šest godina. Prošao je omladinsku školu, a u travnju 2008 debitirao je u dresu Rijeke u pobjedi protiv Međimurja 5:2 na Kantiridi. Zanimljivo Damir je tada ušao u igru umjesto Sergeja Jakirovića, a na klupi je bio Zlatko Dalić. U bijelom dresu je sakupio 144 nastupa i 19 golova. 

 

Nakon Rijeke Damir je karijeru nastavio u Union Berlinu gdje je u pet sezona odigrao 157 utakmica te je naravno, ne treba ni naglašavati, postao miljenik navijača baš zbog svog odnosa prema nogometu i tim navijačima za koje se, uvijek naglašava, nogomet i igra. Trenutno nosi dres Real Salt Lake Citya. Nažalost, kao i ostali sportaši trenutno je osuđen na odmaranje i čekanje da se lopte vrate ponovo na zeleni teren.

Damir Kreilach:

Situaciju u Salt Lake Cityu nažalost i nije najbolja, svakim danom raste broj zaraženih koronavirusom. Pokušavamo što više biti doma i probati u što kraćem roku pobjediti ovui bolest i vratit se normalnom načinu života jer je to što svatko u ovom trenutku priželjkuje. Kada je sezona u pitanju dosta je nepoznanica, ne znamo kada će početi prvenstva, ne znamo ni kada bi mogli nastaviti s treninzima, ali jednostavno u ovom trenutku moramo biti odgovorni, moramo biti strpljivi i ja se nadam da ćemo u što kraćem roku se vratiti normalnom životu.  

A taj normalan život koji uključuje nogomet ćemo još malo pričekati, a kada se radi o nogometu Damira Kreilacha i njegovom pristupu toj igri  Armada je prije više od osam godina svojim transparentom preko cijele tribine sve rekla: 

 

Nek vam bude uzor svima, Kreilach = ljudina    Hvala kapetane

 

 

 

 

 

 

 

Kategorija