Joshua vs Pulev: ozbiljno se razmatra da se borba za svjetske boksačke titule odigra u Puli

 

Sljedeći dvoboj Anthonyja Joshua mogao bi se održati u Areni u Puli. Rekao je menađer izazivača Kubrata Puleva za BBC.

Britanac Joshua (30) trebao je braniti svoje svjetske titule u teškim kategorijama IBF, WBA i WBO protiv bugarskog Puleva na stadionu Tottenham Hotspur 20. lipnja, no borba je odgođena zbog pandemije koronavirusa i od tada nije postavljen alternativni datum ili mjesto održavanja.

Raspravljamo o Hrvatskoj", rekao je menadžer Ivajlo Gocev. Postoji jedinstveni rimski stadion - pulska Arena - i mi smo u aktivnim razgovorima.

Britanski boksački kontrolni odbor priprema se za borbe koje će se vratiti u zatvorenim prostorima u srpnju.  A Gotsev vjeruje da bi Pula omogućilo prisustvo navijačima ako budu poduzete potrebne sigurnosne mjere.

"Volimo ovu opciju jer je u Europi, na sredini kontinenta", dodao je Gotsev. "Bit će prilika i za gledatelje uz odgovarajuće mjere. "Mora postojati obostrani dogovor. Želimo da uvjeti budu korisni za obje strane. U Bugarskoj se ne mogu sastati, jer se Joshua neće složiti."

Pulev, jedan od najpopularnijih bugarskih sportaša, doživio je jedini poraz u karijeri kada se 2014. godine izborio za naslov svjetske teške kategorije u IBF-u, izgubivši od Hamburg-a od Vladimira Klička u petom kolu nokautom. Njegov rekord stoji 28 pobjeda iz 29 borbi, dok Joshua ima 23 pobjede od 24. Piše BBC sport

Kategorija