KBC Rijeka: Dva su sudionika nesreće na Krku u životnoj opasnosti, a treća je osoba teško ozljeđena. Riječ je o mlađim muškacima

Sinoć oko 23 sata na cesti između Krka i Malinske dogodila se prometna nesreća u kojoj su smrtno stradale dvije osobe.

Prema sadašnjim saznanjima, sumnja se da je do nesreće došlo kada je vozač osobnog vozila marke Fiat , riječkih registracijskih oznaka, krećući se u smjeru grada Krka prešao na lijevi kolnički trak namijenjenom prometu vozila iz suprotnog smjera i izravno se sudario s osobnim vozilom marke Volkswagen, isto riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 22-godišnji hrvatski državljanin krećući iz smjera Krka prema Malinskoj.

Uslijed sudara došlo je do zapaljenja vozila Fiat i u njemu su smrtno stradale dvije osobe, dok su u Volkswagenu tri osobe ozlijeđene. Tijela stradalih osoba su prevezena u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci radi provedbe obdukcije i utvrđivanja identiteta osoba.

Ozlijeđenim osobama je pružena medicinska pomoć u KBC Rijeka gdje su im dijagnosticirane teške ozljede.

Berislav Barbalić, anesteziolog i dežurni liječnik s Jedinice intenzivnog liječenja u KBC Rijeka, lokalitet Sušak rekao je: 

Tijekom noćnih sati primili smo tri mlađe muške osobe iz te prometne nesreće i svi su zadobili teške tjelesne ozljede. Dvoje je u životnoj opasnosti te se provode mjere intenzivnog liječenja u punom opsegu te su trenutno stabilno. Tijekom noći su podvrgnuti operativnim zahvatima, a riječ je o teškim ozljedama glave i abdomena, a kod jednog pacijenta je učinjen i neurokirurški zahvat.  Treći pacijent je dobrog općeg stanja zadobio je višestruku koštanu traumu i bit će tijekom dana premješten u Zavod za traumatologiju

 

Kategorija