KBC Rijeka: Pacijentica na respiratoru je stabilno kao i svi ostali pacijenti u Rijeci

 

U KBC-u Rijeka situacija vezana za COVID 19 infekciju u odnosu na jučer nepromjenjena. Kako je istaknuo ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac - Radi se o 26 hospitaliziranih COVID 19 pacijenata na Klinici za infektologiju i 2 pacijenta su na ovom našem drugom,  na odjelu za otorinolaringologiju.

Pacijentica koja je na respiratoru i liječi se u jedinici za intenzivno liječenje na Sušaku je stabilno  bez pogoršanja u odnosu na jučer. Nasreću, ona je zasada i jedina kojoj respirator treba , ostali pacijenti na Klinici za infektologiju su stabilni. 27 djelatnika riječkog KBC-a je u samoizolaciji.

 

DAVOR ŠTIMAC, ravnatelj KBC-a Rijeka: 

U ovom času mi imamo 10 liječnika 14 medicinskih sestara i troje ostalih djelatnika znači ukupno 27 što je zaista zadovoljavajuća situacija I moram reći da su naši timovi spremni za nove izazove

S obzirom na novonastalu situaciju, količinu I težinu posla koji obavljaju KBC je za svoje djelatnike osigurao psihološku pomoć bolničkih psihologa: Imamo zaista činjenicu da su na nekim radilištima djelatnici izuzetno opterećeni to se prvenstveno odnosi na djeltnike klinike za infektologiju I djelatnike OHBP-a to su zaista dva mjesta koja u ovom trenutku najveći udar .Vidjevši zapravo da je situacija vrlo ozbiljna ali s druge strane izuzetno se dobro nosimo s njom I rekao bih nekog evidentnog porasta posljednjih dana I sve je pod dosta dobrom kontrolom u Rijeci. Naglasio je Štimac. 

 

Kategorija