Koncentracija alkohola od 2,71 g/kg izmjerena je 64-godišnjem vozaču - kazna 10 000 kn

Prošlog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 50 prometnih nesreća, od kojih je jedna teža, a 49 su lakše. U ovim nesrećama jedna je osoba teže i tri su lakše ozlijeđene. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 396.100 kuna.

 

U prometnim nesrećama sudjelovalo je pet stranih državljana, jedan pješak, kao i šest alkoholiziranih vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 240 vozača, od kojih je kod njih 16 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti.

 

Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 11, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo četiri, dok su tri vozača evidentirana u kategoriji između 18. i 25. godine života.

 

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,71 g/kg izmjerena je u srijedu, 1. siječnja, 64-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Ford, riječkih registracijskih oznaka, u središtu Crikvenice.

Policija ga je zaustavila oko 20.50 sati u ulici kralja Tomislava te je zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, priveden u službene policijske prostorije.

Poradi počinjenog prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je predložena novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane vožnje vozilima B kategorije na rok od tri mjeseca.

 

Kategorija