Koronavirus u Hrvatskoj

Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagreb

Potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.

Riječ je o mlađem čovjeku te pokazuje znakove blaže bolesti. Nalazi se u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagreb, potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Nacionalnog stožera civilne zaštite u zgradi Vlade.

Prvi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom je radnik Ericssona Nikola Tesla, potvrđeno je u priopćenju za medije koji je poslala ta tvrtka.

"Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije.

On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama", navedeno je u priopćenju Ericssona Nikola Tesla.

 

Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac rekao je najnovije informacije o devet  radnika koji se nalaze u Rijeci zbog sumnje da su zaraženi koronavirusom u Italiji. Jedan je imao simptome bolesti. Taj pacijent je izoliran, a uzorci su poslani u Zagreb i nalazi se očekuju poslijepodne.+iječ je o radnicima iz Karlovca. 

Radi se o respiratornim simptomima, kašljanju, kihanju, simptomi koji su slični gripi. Imali smo i druga tri pacijenta u izolaciji, ali se ispostavilo da su imali gripu i pušteni su kući – dodao je Štimac.

Dakle sada je jedna osoba u izolaciji, a ostalih osam radnika nema nikakvih simptoma. Ako dođe negativni nalaz iz Zagreba poslijepodne bit će odmah otpušteni, kazao je Štimac.

 

Kategorija