Kraljevica u doba koronavirusa

Kako bi se ublažile negativne posljedice koje će kriza izazvana pandemijom koronavirusa ostaviti na gospodarstvo i na živote građana, Grad Kraljevica donio je niz različitih mjera.

Kako bi se ublažile negativne posljedice koje će kriza izazvana pandemijom koronavirusa ostaviti na gospodarstvo i na živote građana, Grad Kraljevica donio je niz različitih mjera.

- Od oslobađanja plaćanja zakupnina u vlasništvu Grada, komunalnih naknada, za roditelje čija djeca idu u dječji vrtić imamo oslobađanje plaćanja s obzirom da vrtić ne radi te čitav niz drugih mjera koje ćemo usvojiti na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća – rekao je gradonačelnik Grada Kraljevice Dalibor Čandrlić.

Ova će se ekonomska situacija odraziti i na gradski proračun. No, neki već započeti projekti realizirati će se bez obzira na izvanredne okolnosti.

Stožer civilne zaštite Grada Kraljevice dnevno izda 50 do 60 propusnica za građane. Osim ovih izdaju se propusnice od poslodavaca i one od strane liječnika.

- Pored ovakvog režima kojeg imamo mi zaista kao Stožer civilne zaštite Grada Kraljevice izlazimo u susret građanima kada je to opravdano i potrebno do te mjere da im odobravamo i kupnju potrepština i namirnica u velikim centrima npr. u Kukuljaniovu ali na način da je to jedanput sedmično, a ne svaki dan – dodao je Čandrlić.

U posljednje se vrijeme oko propusnica počelo prilično politizirati, kazao je Čandrlić.

- To je ono što je mene dodatno iziriziralo ono što ja nastojim u svemu ovome slijediti, a to je interes i zdravlje naših sugrađana prateći upute stožera civilne zaštite PGŽ – rekao je Čandrlić.

Da bi održali dobru epidemiološku situaciju Grad Kraljevica je svojim građanima podijelio 5000 zaštitnih maskica, a u sljedećem će se razdoblju obavljati dezinfekcija svih javnih površina na kojima se građani okupljaju.